Dilenci kılığına giren muhabir 1 saatte 82 lira topladı

Fatih Camii çıkışında dilenci kılığına girerek dilenen CNN Türk muhabiri Sema Akbulut, 1 saatte tam 82 lira para topladı.

Google Haberlere Abone ol
Dilenci kılığına giren muhabir 1 saatte 82 lira topladı

Hemen her sokak ve caddede denk gelebileceğiniz dilencilerin günlük kazançları her zaman merak edilmiştir.

Zabıta ekipleri ve polisler tarafından yakalandıktan sonra üzerlerinden binlerce lira para çıkanlar, altın çıkanlar, döviz çıkanlar zaman zaman gündeme geliyor. Öyle ki, hakkında mal araştırılması yapılan bazı dilencilerin adına kayıtlı bir kaç daire olduğu bile görüldü.

İhtiyacı olduğu için dilenmek zorunda kalanlar olduğu gibi alın teri dökmeden kolay kazanç elde etmek için dilenenlerde oluyor. Ancak dilencilerin ne kadar kazandıkları her zaman merak konusu oldu. CNN Türk muhabiri, bunu merakı gidermek için dilenci kılığına girerek 1 saat boyunca dilendi.

Dilenci kılığına giren muhabir 1 saatte 82 lira topladı

CUMA ÇIKIŞINDA DİLENDİ

Sosyal deney için Cuma namazı çıkışını seçen Akbulut, İstanbul Fatih'teki Fatih Camii önüne gitti. Kucağındaki Eylül adını verdiği oyuncak bebekle ve dilencilik için kıyafetiyle merdivenlere oturan CNN Türk muhabiri Sema Akbulut, gelen geçenden para istemeye başladı.

BİR SAATTE TAM 82 LİRA

Sema Akbulut'u görmeden geçenlerin olduğu gibi hiç düşünmeden elini cebine atanlarda oldu. Hatta Akbulut'u görüp geçtikten bir müddet sonra vicdanı el vermediği için geri dönüp para verenler bile oldu. 

Akbulut, 1 saatin sonunda topladığı parayı oturup saydı. Ve tam 82,5 lira para topladı.

Yorumlar