Dilek Akçabelen kimdir, neden öldü?

Dilek Akçabelen kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, soruları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın üzücü haberi vermesinden sonra sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Dilek Akçabelen kimdir, neden öldü?

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde kaybettiği sağlık personeli arasında Dilek Akçabelen de yerini aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hamileyken koronavirüse yakalanan Dilek hemşirenin öldüğünü açıkladı. Peki, Dilek hemşire kimdir veya Dilek Akçabelen kimdir, neden öldü. 

1990 yılında dünyaya gelen Dilek Akçabelen İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapıyordu.

İzinli olduğu dönemlerde koronavirüse yakalanmıştı. Hamileyken koronavirüse yakalanan 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, doğum yaptıktan sonra yoğun bakıma alınmıştı. 

Bebeği ise sağlıklı bir şekilde sezaryen ile alınarak kurtarıldı. Tunç adı verilen bebek henüz 7,5 aylıkken alınmak zorunda kaldı.

Günlerce yoğun bakımda kalan Dilek Akçabelen'in hayatını kaybettiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarfından açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dilek hemşire aramızdan ayrıldı. Hastalığa izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisan'da hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef Kovid-19'a yenildi." demişti.

NEDEN ÖLDÜ?

Dilek hemşirenin koronavirüse bağlı olarak beyin ödemi ve beyin kanamasına yakalandığı, bu nedenle yoğun bakıma alındığı ancak kurtarılamadığı öğrenildi.

Yorumlar