Dilber Ay'ın ilk eşi kimdir? Dilber Ay neden cezaevine girdi?

Dilber Ay'ın ilk eşinin kim olduğu soruları son dönemlerde merakla soruluyor. Şu anda hayatta olmayan Dilberay, müzik dünyasının kendine has bir kişiliği olan ismiydi. İbrahim Karakaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Dilber Ay'ın ilk eşi kimdir? Neden cezaevine girdi

Dilber Ay'ın ilk eşi İbrahim Karakaş'ın kim ve nereli olduğu soruları son dönemlerde merakla soruluyor. Acı dolu bir hayat öyküsü olan Dilber Ay, şu anda hayatta olmasa da hayatıyla ilgili sorular sık sık merakla soruluyor.

DİLBER AY'IN İLK EŞİ KİMDİR?

İbrahim Karakaş, bu akşam İbo Show'a misafir oluyor. Dilber Ay'ın 22 yıllık hayat arkadaşı Dilber Ay'a dair merak edilenleri anlatacak. Peki, Dilber Ay'ın eşi İbrahim Karakaş kimdir, kaç yaşında? İbrahim Karakaş ne iş yapıyor, evlendi mi?

İbo Show'un bu haftaki konukları arasında arabesk müziğin sevilen ismi Dilber Ay'ın eşi İbrahim Karakaş bulunuyor. Dilber Ay ile nasıl tanıştı? Sevilen sanatçı evde nasıl biriydi? Tüm bu soruların yanıtlarını programda verecek. Dilber Ay'ın eşi İbrahim Karakaş kimdir, kaç yaşında? İbrahim Karakaş ne iş yapıyor, evlendi mi?

Dilber Ay'ın eşi İbrahim Karakaş'tır. Dilber Ay Kanal D'de yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir programına eşi İbrahim Karakaş ile birlikte katılmıştı. Dilber Ay eşi İbrahim Karakaş'la olan tanışma ve evlenme hikayesini anlatmıştı.

Eşini bir arkadaşının evinde gördüğünü ve ilk anda aşık olduğunu belirten Dilber Ay, daha sonra İbrahim Bey'i ailesi ile tanıştırmak için Almanya'dan Türkiye'ye geldiğini söylemişti. 1998 yılında Almanya'da iken İbrahim Karakaş ile evlendi. Dilber Ay'dan 12 yaş küçük olan İbrahim Karakaş, aslen Sivaslıdır.

İbrahim Karakaş'ın ne iş yaptığı ya da evlendiğine dair bir bilgi bulunmuyor.

DİLBERAY KİMDİR, NERELİDİR, NE ZAMAN ÖLDÜ?

Dilberay Karakaş (1 Ocak 1956, Kahramanmaraş - 29 Nisan 2019, Ankara), Türk halk müziği ve arabesk müziğin sevilen bir şarkıcısı olarak tanınmıştır. İşte Dilber Ay'ın biyografisi:

Dilberay, 1 Ocak 1956 tarihinde Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde dünyaya geldi. Kureyşan aşiretine mensup olan Ay'ın asıl soyadı Bağbuş'tur ve Yörük ve Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlköğrenimine Kahramanmaraş'ta başladı, ancak daha sonra eğitimine devam edemediği için ailesiyle birlikte önce Ankara'ya, ardından Bolu-Düzce civarlarına göç etti.

Müzik kariyerine TRT Radyosu'nun 1969'da yaptığı çalışma sırasında "Gönül gel seninle muhabbet edelim, araya kimseyi alma sevdiğim" türküsünü seslendirmesiyle başladı. Genç yaşta radyoda seslendirdiği türkülerle tanındı ve Ankara Konak Gazinosu'nda türkücülük yapmaya başladı. İbrahim Tatlıses, Bergen, Bedia Akartürk, İzzet Altınmeşe, Dursun Salkım gibi ünlü isimlerle birlikte çalıştı ve müzik kariyeri boyunca birçok albüm çıkardı. İlk 45'lik plağı "Yavrum Oy / Oy Bahçenize Giremedim Ben Gazelden" adını taşıyordu ve 1974 yılında piyasaya sürüldü.

Ay, müzik kariyerinin yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı. Beynelmilel (2006) adlı filmde şarkıcı bir karakteri canlandırarak dikkat çekti ve bu rolüyle 14. Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca "Tavukları pişirmişem" olarak bilinen Adıyaman türküsünü bu filmde seslendirmesi, onu daha da ünlü yaptı.

Ay, 2011-2015 yılları arasında Flash TV kanalında "Kadere Mahkûmlar" adlı arabesk müzik programını sunarak büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Program, demir parmaklıklarla çevrili bir stüdyoda mahkûmlardan gelen mektupları okuyup istek türkü ve şarkıları seslendirmesiyle dikkat çekti.

DİLBER AY NEDEN CEZAEVİNE GİRDİ?

Hayatının bir döneminde Almanya'da yaşarken uğradığı cinsel taciz olayı nedeniyle cezaevine girdi.  Daha sonra Türkiye'ye iade edildi. Bu olay ve bir kavga nedeniyle TRT Radyo'daki işine son verildi.

Dilber Ay, 29 Nisan 2019 tarihinde Ankara'da bir hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Düzce'ye getirilerek şehir mezarlığında defnedildi.

Dilber Ay'ın yaşamı, müzik kariyeri, sinema deneyimi ve özellikle "Tavukları pişirmişem" türküsü ile popüler kültürde önemli bir yer edindi. Sinema sanatçısı Dilber Ay ile isim benzerliği nedeniyle bazı zamanlar karıştırılsa da, iki farklı kişi olduklarını açıklamışlardır.

Yorumlar