Dilan ve Engin Polat Dubai'ye kaçacak iddiası

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın Ankara'da yaptıkları girişimler sonucunda Dubai'ye kaçacakları ileri sürüldü. İddiaların sahibi ise ikili hakkındaki soruşturmanın başlamasını sağlayan Muhammed Yakut isimli firari şüphelidir.

Google Haberlere Abone ol
Dilan ve Engin Polat Dubai'ye kaçacak iddiası

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın Dubai'ye kaçmak için hazırlık yaptığı ileri sürülüyor. İddiaların sahibi ise şu anda firari olan Muhammed Yakut isimli şüpheli şahıs. 

DİLAN POLAT OLAYI NEDİR?

Son günlerde Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında çeşitli suçlamalar ve hukuki süreçler gündemde yer bulmuş durumda. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Polat çifti ve aileleri hakkında 'suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'suç örgütüne üye olmak', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' olmak üzere dört ayrı suçlamadan soruşturma başlatıldı​1​​2​. Soruşturma, çiftin iş yerlerine yapılan silahlı saldırılar ve vergi kaçırma iddiaları üzerine başlatılmıştır​​4​.

Çiftin mal varlıklarına el konuldu ve yurtdışına çıkışları yasaklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 şüpheli hakkında, suçlardan elde edilen mal varlıklarına yönelik somut deliller olduğunu belirtti. El konulan varlıklar arasında çiftin sahibi olduğu kozmetik, mücevherat ve inşaat şirketleri, banka ve diğer mali kurumlardaki hesaplar, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki hak ve alacaklar, kripto varlık hesapları ve diğer tüm varlık değerleri bulunuyor​.

Dilan Polat'ın sahibi olduğu Rise and Shine Kozmetik şirketi üzerinden sahte belge düzenlediği ve 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı iddia ediliyor. Soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda, Dilan Polat'ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği gelirlerin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendiriliyor​​.

Sosyal medya ve haber portallarında Polat çiftinin durumu geniş bir şekilde tartışılıyor ve Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutuyor​. Polat çifti, bu suçlamalar ve hukuki süreçler nedeniyle son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olmuş durumda. Suçlamaların artması ve mal varlıklarına el konulması, çiftin ve ailelerin kamuoyu tarafından yakından takip edilmesine neden olmuş durumda.

Yurt dışına kaçacakları yönündeki iddialar da bu nedenle hayli ciddiye alınmış görünüyor. Zira kaçmaları halinde yargıya ve soruşturmayı yürütenlere karşı büyük bir hayal kırıklığı yaşanacağı ortada.

 

Yorumlar