Didem Nişancı aslen nerelidir, kimdir?

Didem Nişancı adı ABD'de yeni kurulacak hükümet ile birlikte gündeme geldi. Peki, Didem Nişancı nerelidir, kimdir, ne zaman ABD'ye yerleşti? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Didem Nişancı aslen nerelidir, kimdir?

ABD'deki tartışmalı seçimlerden sonra yeni başkanın göreve başlamasına günler kala kabine ve kabineye yakın isimler de netleşmeye başladı. Kabineye yakın isimler arasında bir Türk'ün de bulunması ise dikkatlerden kaçmadı. Biden'ın Maliye Bakanı olaraka tayacağı kişinin özel kalem müdürü Didem Nişancı adındaki bir Türk. Peki, kimdir bu Didem Nişancı aslen nerelidir, Türkiye'de mi doğdu, Türkiye'nin neresindendir? İşte bu soruların bazılarının cevapları:

Biden'ın kuracağı yeni hükümette ABD Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen'ın özel kalem müdürünün Türk asıllı Didem Nişancı olacağı bildirildi. 

Özel Kalem Müdürü Didem Nişancı, ABD Hazine Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevi olacağı haberleriyle gündeme gelince, hakkında merak edilenler de arttı. ABD'nin ilk kadın Hazine Bakanı olacak olan Janet Yellen'in özel kalem müdürlüğü görevine getirilecek olan Didem Nişancı, ABD Senatosunda da bazı görevlerde yer almıştı. Didem Nişancı kimdir, nereli, kaç yaşında?

Nişancı 9 Mart 1973 tarihinde dünyaya geldi.

1991-1995 yılları arasında ABD'de Ekonomi alanında eğitim aldı.

Didem Nişancı daha önce eski ABD başkanı Barack Obama döneminde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunda (SEC) özel kalem müdürlüğü yapmış ve 2018'de Bloomberg'e geçmeden önce Promontory Finansal Grup şirketinde çalışmıştı.

ABD Senatosunun bankacılık komitesinde de görev alan Nişancı, 1998-2001 yılları arasında ise Hazine Bakanlığı'nda çalışmıştı.

Diden, geçen yıl kasım ayında eski ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Hazine Bakanı adayı olduğunu duyurmuştu.

Didem Nişancı'nın Amerikan hükümetinde olması Türkiye açısından iyi mi kötü mü olduğu ise ilerleyen zamanlarda belli olacak. 

Didem Nişancı lise eğitimini ABD'nin köklü okullarından biri olan Smith College'de tamamladı. Smith College, 1871 yılında kurulmuş, ülkenin ünlü aktivist, feminist, politikacı ve ödüllü kadınlarını yetiştirmiş bir okuldur.

İşte Didem Nişancı'nın kariyer yılları:

Bloomberg küresel kamu politikası başkanı 2018-20

HazineBakanlığında Bakan yardımcısına asistanlık 1998-01

Obama ABD Menkul kıymetler ve borsa Komisyonu 2009-13

Yorumlar

User Nişancı soyismi ermeni asıllı turk gibi