DGS başvuruları ne zaman başlıyor? 2020 DGS başvuru tarihleri

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ne zaman başlıyor? DGS sınavı ne zaman? DGS'de çıkacak konular neler?

Google Haberlere Abone ol
DGS başvuruları ne zaman başlıyor?

Üniversitelerin Ön Lisans programların mezun olan öğrenciler eğitimini yıllığa tamamlamak için ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorunda. Peki yüzbinlerce öğrencinin beklediği DGS 2017 başvurları ne zaman başlıyor? Ön Lisans öğrencileri sınava nasıl başvurabilecek? Öğrencileri sınav başvurularını nereden ve nasıl yapmaları gerekiyor? İşte Lisans mezunu olmak isteyen öğrenciler'in merak ettiği DGS sınavı hakkında her şey.

ÖSYM'nin açıkladığı 2020 sınav takvimine göre Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 5 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak. Sınava başvurma işlemleri, 13.05.2020 - 21.05.2020 yani 13 Mayıs'ta başlayıp, 21 Mayıs 2020 tarihinde sona erecektir. Sınavın sonuçları ise 29 Temmuz 2020 tarihlerinde açıklanacak.

Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2020-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Geçen yıl sınav başvuru ücretleri aşağıdaki gibidir:

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL
SINAV ÜCRETİ : 50,00 TL
YENİ ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ : 2,00 TL

DGS’ye bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan adaylardan, öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar, başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla kendileri yapabilirler ya da başvuru merkezlerine giderek yaptırabilirler. Diğer adaylar başvurularını bir başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuru merkezlerini ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) resmi internet adresinden bulabilirsiniz.

Başvuru Merkezlerinden fotoğraf yenileme işlemi ücreti: 5,00 TL dir.

Sınav başvuruları geçen yıl olduğu gibi ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve www.osym.gov.tr den yapılacaktır.

Sınav Tarihi ise 23 Temmuz 2017 tarihi olarak belirlendi. Daha fazla ayrıntıyı ÖSYM'nin resmi internet sitesinden bir önceki yılın kılavuzlarında bulabilirsiniz.

Yorumlar