Devletin imkanları halk için kullanılıyor

- İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirme yapılan 28 belediye arasında bulunan Van'ın Edremit ve Erciş belediyeleri, bölgelerinde belirlenen sorunların çözümü konusunda çaba gösteriyor - Edremit Belediyesi, ilçede uzun zamandır ihmal edilen yollarda onarım ve kilitli parke taşı çalışması başlatarak, vatandaşları çamurlu yollarda yürümekten kurtardı

Google Haberlere Abone ol
Devletin imkanları halk için kullanılıyor

VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan 28 belediye arasında bulunan Van'ın Edremit ve Erciş belediyeleri, hizmet alanlarındaki sorunların giderilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

İçişleri Bakanlığınca, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine, KHK kapsamında görevlendirilen belediye başkanları, ilçelerde yaşanan sorunları tespit ederek çözümü konusunda çaba gösteriyor.

Görevlendirildikleri günden itibaren vatandaşların talepleri ve tespit ettikleri sorunlar doğrultusunda programlarını belirleyen belediye başkanları, devletin imkanlarını en verimli şekilde değerlendirerek, hizmete dönüştürüyor.

- Edremit Belediyesi yolları genişletiyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi, ilçede uzun zamandır ihmal edilen yolların onarım çalışmalarına başladı.

İlçeye bağlı Eski Cami Mahallesi'nde, sahibinin yol yapımı için hibe ettiği arazide yol genişletme ve stabilize çalışması yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, TOKİ Mahallesi'ndeki yollara da kilitli parke taşı döşeyerek, daha modern görünüme kavuşturdu.

Yeni Cami Mahallesi'nde de yol düzeltme ve onarım çalışmalarıyla vatandaşları çamurlu yollarda yürüme sıkıntısından kurtaran belediye ekipleri, bu faaliyetleri sırasında vatandaşlardan da destek görüyor.

Mahalle sakinlerinden Mert Eryiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında çamur nedeniyle mahalledeki yollarda yürüyemediklerini belirtti.

Çocukların okula giderken, büyük sıkıntı yaşadıklarını anlatan Eryiğit, belediyenin yaptığı çalışmayla yolun daha iyi duruma getirildiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Mahalle sakinlerinden Ali Aydemir ise "Daha önceden buralar çamurdu. Yetkililer tarafından daha önce yapılmadığı için bu yolu kullanamıyorduk. Buradan geçmek istediğimizde üstümüz başımız çamur içinde kalıyordu. Şimdi düzeltilmiş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Erciş'te sıkıntılar çözülüyor

Erciş'te de İçişleri Bakanlığınca belediye başkanı olarak görevlendirilen Mehmet Şirin Yaşar'ın başlattığı çalışmalar, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlçedeki trafik sorunun çözülmesi için ücretsiz otoparkların hizmete açılması, yollardaki parke taşı uygulamaları ve kentsel dönüşüm konusundaki projelerle ilçe halkının takdirini kazanan Yaşar, yollardaki alt yapı çalışmalarının çözülmesi konusunda da gerekli girişimleri başlattı.

Vatandaşların mağduriyetine neden olan cadde ve sokaklardaki yolların bozukluğu ile ilgili kapsamlı bir çalışma yürüten Erciş Belediyesi, söz konusu yollardaki bakım sorumluluğunun Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait olmasından dolayı gerekli işlemin yapılamadığını belirledi.

Yaşanan sıkıntıyı büyükşehir belediyesine ileten Erciş Belediyesi, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için yolların bakım ve onarımı konusunda gerekli kaynakların temini için talepte bulundu.

Belediye başkanlığından yapılan açıklamada, belediyenin yetki ve sorumluluk alanı olmamasına rağmen, yollarla ilgili her türlü çalışmanın gerçekleştirileceği ve vatandaşların hak ettiği hizmete kavuşmasının sağlanacağı bildirildi.

- "Öğretmenlerden belediyeye teşekkür"

Erciş Öğretmenevi yolu da belediye tarafından parke taşı döşenerek, yenilendi.

Önceden çamurdan geçemedikleri yolun ilçeye yakışan hale getirildiğini belirten öğretmen Muammer Kayacı, "Öğretmeler evine gelip geldiği zaman çamur nedeniyle yürümekte zorlanıyordu. Çamurdan dolayı öğretmen evinde çalışanlar bile bizi içeri almak istemiyordu. Kaymakamımız Erciş Belediyesi'nde göreve geldikten sonra yolumuzun yenilenmesi konusunda gereken hassasiyeti gösterdi. Görme engelli arkadaşlarımızı da düşünerek yola işaretler bırakıldı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Şehit Jandarma Astsubay Ahmet Çelik İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Adem Taş ise belediye tarafından okul bahçesinin parke taşıyla kaplandığını aktararak, "Hizmetlerinden dolayı belediye başkanımız Mehmet Şirin Yaşar'a çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun önü kullanılmayacak durumdaydı. Öğrenci ve öğretmenlerimiz bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyordu. Toz topraktan geçilmiyordu. Hele yağmurlu günlerde çamurdan geçemiyorduk. Parke döşendiğinden bu yana okulumuzda bu konuda öğrencilerimiz rahatlıkla oynayabiliyor." diye konuştu.

Yorumlar