Devleti 15 milyar lira zarara uğratan çeteye ikinci operasyon

Devleti akaryakıt kaçakçılığıyla 15 milyar lira zarara uğratan akaryakıt çetesine yönelik ikinci dalga operasyon başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Devleti 15 milyar lira zarara uğratmışlar

Devlet hazinesini 15 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edilen en büyük akaryakıt çetelerinden birine yönelik operasyonun ikinci dalgası başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ve MASAK koordinesinde düzenlenen "Silici" kod adlı akaryakıt kaçakçılığı operasyonunda ikinci dalga operasyon başlatıldı. Çok sayıda adreste aramalar ve gözaltı işlemleri devam ediyor.

İlk operasyonda akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen baskınlarda 220 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerin akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silinmesini sağladıkları tespit edilmişti.

Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3.6 milyar lira olduğu ve devletin son beş yıl içerisinde 15 milyar lira zarara uğratıldığı belirlenmişti.

 

 

Yorumlar

Erci Bu para nasıl tahsil olunacak. Tüm mal varlıklarına el konulup bir daha aracılarla dahil ticaret yapamaz duruma getirilmelidir.