Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni

- Ağrı Valisi Elban: - "Sadece güvenlik veya kamu hizmeti yapan insanımız değil, tüm bu milletin mensuplarının, eğer gerekiyorsa vatan için başta canı olmak üzere tüm varlığını vermeye hazır olduklarını o gün (15 Temmuz) de gördük" - 15 Temmuz gazisi Cantürk: - "O gün ölümü göze almıştık. Zor bir gündü. Ailemi, nişanlımı aradım, helallik istedim. Allah'a şükür, üstesinden geldik darbe girişiminin"

Google Haberlere Abone ol
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni

AĞRI (AA) - Ağrı'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni düzenlendi.

Valilikteki toplantı salonunda gerçekleştirilen törende Vali Süleyman Elban, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 15 Temmuz gazisi polis memuru Murat Cantürk'e takdim etti.

Elban, yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli güvenlik güçleri ile Türkiye'nin her yerinde görevli asker, polis, korucu ve kamu hizmetindeki çalışanların vatan için canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını söyledi.

Dün Ağrı'dan bir şehit uğurladıklarını hatırlatan Elban, "Biz 15 Temmuz akşamı bir şey daha gördük. Sadece güvenlik veya kamu hizmeti yapan insanımız değil, tüm bu milletin mensuplarının, eğer gerekiyorsa vatan için başta canı olmak üzere tüm varlığını vermeye hazır olduklarını o gün de gördük. O kahramanlardan birine de bugün burada Cumhurbaşkanımız adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı teslim etmenin gururunu yaşıyorum. Kendisini yetiştiren anne ve babasından Allah razı olsun." diye konuştu.

- "O gün ölümü göze almıştık, zor bir gündü"

15 Temmuz kahramanı Cantürk, gazetecilere, o gün görevden döndüğü için izinli olduğunu ancak çağrı üzerine hemen Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne gittiğini söyledi.

Kullandığı TOMA'dan inerek tankların üzerine yürümeye başladıklarını anlatan Cantürk, şöyle konuştu:

"O anda bize ateş ettiler. Biz de sağa sola siper aldık. Ben kamyonun tekerine siper almıştım. O sırada üstümüzdeki helikopter bize ateş etti. Ben orada yaralandım. Vücudumun çeşitli yerlerine şarapnel parçaları geldi. Hastanede tedavim yapıldıktan sonra tekrar görev yerime geldim. O gün ölümü göze almıştık, zor bir gündü. Ailemi, nişanlımı aradım, helallik istedim. Allah'a şükür, üstesinden geldik darbe girişiminin."

Darbe girişimi sırasında şehit olanlara rahmet, gazilere şifa dileyen Cantürk, görevleri başındaki güvenlik güçleri için de dua etti.

Cantürk, madalya ve beratla ödüllendirilmesi dolayısıyla duygulandığını anlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Yorumlar