Devlet Ankara'daki saldırıda tazminata mahkum edildi

Ankara Gar saldırısı olarak bilinen DEAŞ tarafından düzenlenen saldırının kurban yakınları tarafından devlete açılan tazminat davalarından biri sonuçlandı. Mahkeme, devleti 1 milyon liradan fazla tazminat ödemeye mahkum etti. Kararın gerekçesinde ise, "Devlet gerekli önlemleri almak zorundadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Ankara'daki saldırıda tazminata mahkum edildi

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde DEAŞ tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin açtığı tazimat davalarında mahkemeden emsal bir karar geldi. 

Karar, Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından verildi. Mahkeme, saldırıda ölen bir baba ve oğlu için açılan tazminat davasında, kurban yakınlarına 1 milyon lira ödenmesine hükmetti. 

Gar saldırısından dolayı devleti suçlu bulan mahkeme, devletin gerekli önlemleri alması gerektiğini, gerekçeli kararında belirtti. 

Ankara'da dört yıl önce meydana gelen DEAŞ'ın canlı bombalı saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmişti. 

Hayatını kaybedenler arasında bulunan İbrahim Atılğan ile 9 yaşındaki oğlu Veysel Atılğan da bulunuyordu. Atılğan ailesi, hayatını kaybeden yakınları için devlete tazminat davası açtı. 

İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği aleyhine açılan davada mahkeme aileyi haklı buldu. Aile bireyleri tarafından ayrı ayrı açılan davalarda her davalıya, ölen iki yakınları için ayrı ayrı hem maddi hem de manevi tazminatlar ödenmesine hükmedildi.

Buna göre aileye toplamda 1 milyon 94 lira tazminat ödenmesine hükmedildi.

İşte aile bireylerinin açtığı davalar ve mahkemenin verdiği karar: 

Anne Nezihe Atılğan'ın açtığı davada mahkeme; eşi için 283 bin TL maddi, 100 bin TL ise manevi; oğlu için 63 bin TL maddi, 150 bin lira ise manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Üç kız kardeşin hem babaları hem de erkek kardeşleri için açtığı maddi ve manevi tazminat davalarında da mahkeme benzer kararlar vererek; üç kız kardeşe 100'er bin TL maddi; 50'er bir TL de manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Yorumlar