Devamsızlıklar 2. dönem sıfırlanıyor mu?

Devamsızlıklar 2. dönem sıfırlanır mı sorusu bu aralar devamsızlık konusunda sorun yaşayan öğrenciler tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Devamsızlıklar 2. dönem sıfırlanıyor mu?

Devamsızlıklar 2. dönem sıfırlarnıyor mu? Devamsızlıkla ilgili süreç nasıl işliyor soruları öğrenciler tarafından merakla soruluyor. 

Eğitim öğretim döneminin ilk cuma günü itibariyle sona eriyor. Bu dönem devamsızlık yapan öğrenciler, ikinci dönemde zor durumda kalacaklar. Çünkü yaptıkları devamsızlıklar aynı şekilde ikinci dönem de hesaplanacak. Bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmayan öğrenciler haliyle merakla, "2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu?" sorusunu soruyor. 

2. DÖNEM DEVAMSIZLIKLAR SIFIRLANIYOR MU?

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon öğrenci cuma günü yarıyıl tatiline giriyor. Dönem boyunca okuluna devam eden, derslerini hakkıyla takip eden ve okula giderek devamsızlık yapmayan öğrencilerin kafası rahat. Alacakları belgelerle hem kendileri hem de aileleri mutlu olacak. Tatilleri de mutlu bir şekilde geçecek. Ancak, dönem boyunca derslerini çalışmayan, okula devam etmeyen öğrenciler için ise kabus dolu günler başlıyor.

Karne haftası yaklaşırken öğrencilerin merakla araştırdığı konuların başında "2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu" sorusu oldu. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin sona ereceği Cuma günü karne heyecanı yaşayacak öğrenciler son hafta gitmedikleri takdirde devamsızlık sayılıp sayılmayacağını öğrenmek istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre ilk dönem yapılan devamsızlıklar ikinci dönem sıfırlanmıyor. Tüm sene boyunca devam ediyor. Devamsızlık süresi bir yılı kapsıyor.

203 YILI DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN?

Devamsızlık süresi özürsüz yani raporsuz olarak 10 gün, özürlü yani raporlu olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.

Karne haftasının ilk günleri okullarda ders işlenmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve okul yönetimi özellikle devamsızlık hakkı sınırda olan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısında bulunuyor.


 

Yorumlar