DEÜ'de "Endüstri 4.0 Enstitüsü" hazırlığı

- Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik: "Araştırmaların yapılacağı, lisansüstü eğitim veren Endüstri 4.0 Enstitüsü'nün kurulması için fikir birliğine vardık. YÖK ile temasa geçerek konuyu paylaşacağız"

Google Haberlere Abone ol
DEÜ'de "Endüstri 4.0 Enstitüsü" hazırlığı

İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, geleceğin Endüstri 4.0 ile şekilleneceğini belirterek, üniversite bünyesinde araştırmaların yapılacağı, lisansüstü eğitim veren bir Endüstri 4.0 Enstitüsü kurulması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Çelik, yaptığı açıklamada, "Endüstri 4.0" kavramının sadece imalat ve sanayiyi ilgilendirmediğini, üretimden sosyal hayata birçok unsuru yakından etkilediğini, bunun yerli bilimsel altyapısını oluşturmanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Prof. Dr. Çelik, şunları kaydetti:

"Bu kavramın dünyanın geleceğini şekillendireceğini öngördüğümüz için üniversite bünyemizde ayrı bir birim kurmayı düşündük. Bu fikir üzerinde bir süredir çalışma yürütüyoruz. Araştırmaların yapılacağı, lisansüstü eğitim veren Endüstri 4.0 Enstitüsü'nün kurulması için değerli hocalarımızla fikir birliğine vardık. Bu fikrimizi olgunlaştırıp gerekli çalışmaları yaptıktan sonra YÖK ile temasa geçerek konuyu paylaşacağız."

Yorumlar