Derbi ertelendi mi? Galatasaray-Fenerbahçe derbisi iptal mi?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanması beklenen derbi maçının şehit haberleri nedeniyle iptal veya erteleneceği iddia ediliyordu. Peki, son durum nedir, TFF konuyla ilgili bir açıklama yaptı mı?

Google Haberlere Abone ol
Derbi ertelendi mi? Galatasaray-Fenerbahçe derbisi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maç, Trendyol Süper Lig'in 18. haftasına denk geliyor. Bu önemli karşılaşma, 24 Aralık Pazar (bugün) günü saat 19:00'da başlayacak ve Ülker Stadyumu'nda oynanacak​​.

DERBİ ERTELENDİ Mİ?

Türk futbolunun en önemli rekabetlerinden biri olan Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki derbi maçı, Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında gerçekleşecek.İki takım arasındaki rekabet, yıllar boyunca Türk futbolunun en çekişmeli ve heyecan verici mücadelelerinden biri olarak biliniyor. Taraftarlar ve futbolseverler, bu önemli maçı heyecanla beklerken iptal veya erteleme söylentileri başladı. 

Bilindiği üzere TSK, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde PKK terör örgütüne yönelik hava harekatı düzenledi. Harekatta 29 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, harekatla ilgili yaptığı açıklamaya, "Şehitlerimiz için!" notunu düştü.

Irak'ın kuzeyinde 12 askerimizin şehit olmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarını sıklaştırdı. Son olarak Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava harekatında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, harekata ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşıma, "Şehitlerimiz için!" notunu düştü.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Aralık 2023 saat 22.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekâtlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

ULUSAL YAS İLAN EDİLİRSE ERTELENİR

Derbi maçının ertelenmesi için ulusal yas ilan edilmesi gerekiyor. Ancak şu ana kadar bir yaz ilanı kararı alınmadı. Öte yandan, Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan herhangi bir açıklama gelmedi.

Şimdilik, derbinin ertelendiğine veya iptal edildiğine dair hiçbir gelişme bulunmuyor.

DERBİLERDE EN FAZLA KİM KAZANDI?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında uzun yıllar süren rekabet, birçok çekişmeli ve unutulmaz maçlara sahne oldu. İki takım ilk olarak 17 Ocak 1909 tarihinde karşı karşıya geldi ve bu maç 2-0'lık Galatasaray galibiyetiyle sonuçlandı.

9 Ocak 1910'da oynanan ve iki takım arasındaki ilk resmi maç, Galatasaray'ın 3-0'lık galibiyetiyle sona erdi. 1914 yılına kadar oynadığı tüm maçları rakibinden gol yemeden kazanan Galatasaray, 4 Ocak 1914'te ilk mağlubiyetini aldı.

İki takım arasında günümüze kadar oynanan 398 maçın normal süreleri baz alındığında, Fenerbahçe 147 galibiyet alırken, Galatasaray 125 galibiyet elde etti ve 126 maç berabere sonuçlandı.

12 Şubat 1911'deki İstanbul Ligi maçında 7-0'lık skorla Galatasaray'ın, 6 Kasım 2002'deki Süper Lig maçında ise 6-0'lık skorla Fenerbahçe'nin aldığı en farklı galibiyetler kaydedildi.

İki takım en son 4 Haziran 2023 tarihinde karşılaştı ve bu maç 3-0'lık Galatasaray galibiyetiyle sonuçlandı​​.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar