Cemil Kazancı aslen nerelidir, kimdir?

Acun Ilıcalı tarafından düzenlenen Elazığ için deprem kampanyasına Cemil Kazancı 2 milyon lira bağışlayarak bütün dikkatleri üzerine çekti. Peki, Cemil Kazancı kimdir, aslen nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Cemil Kazancı aslen nerelidir, kimdir?

Elazığ ve Malatya'yı etkileyen depremden sonra Acun Ilıcalı tarafından başlatılan kampanyaya Cemil Kazancı damgasını vurdu. Toplam 51 milyon liranın toplandığı bağış kampanyasına Cemil Kazancı 2 milyon Türk Lirası bağış yaparak geceye damgasını vurdu. Bağışlar esnasında doğal olarak Cemil Kazancı'nın kim olduğu merak edilmeye başlandı. Peki, Cemil Kazancı kimdir, aslen nerelidir, ne iş yapar?

Yaptığı yardımla merak edilen isimler arasında yer alan Cemil Kazancı, biyografisi ile araştırılmaya başlandı. Aksa Enerji ve Kazancı Holding yönetim kurulu başkanı olan Cemil Kazancı, evli ve bir kız çocuğu sahibidir. Peki, Elazığ'daki deprem dolayısıyla 2 milyon lira yardım toplayan Cemil Kazancı kimdir ve nereli? İşte, Cemil Kazancı hakkında merak edilen bazı bilgiler.

- Cemil Kazancı Aksa Enerji'nin sahibidir.

- Aslen Rizeli bir iş adamıdır.

- 59 yaşındadır.

- Cook Shop Restaurant’ların sahibi iş kadını, Ayşe Kazancı ile evlidir.

- Türkiye'nin en zenginleri listesinde yeralıyor.

İşte Cemil Kazancı biyografisi veya hayatı:

Cemil Kazancı 1961 yılında İstanbul'da Rizeli bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. 

Eğitim hayatından sonra aile şirketi olan ve Aksa Enerji ile Kazancı Holding temelini oluşturan şirkette iş hayatına atıldı. 

Türkiye'nin son yıllarda yıldızı parlayan Aksa Enerji ve Kazancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. 

İlk olarak jeneratör üretim ve satış alanında yöneticilik görevlerinde bulunan Kazancı, daha sonra Grup’un enerji alanındaki faaliyetlerini büyütmek ve elektrik enerjisi üretmek amacıyla, 1997 yılında faaliyete geçen Aksa Enerji’nin kuruluşunda aktif rol almıştır.

Kazancı Holding ve Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin yanı sıra, Kazancı Holding ve Grup şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmakta olan Kazancı, Temmuz 2019 tarihinden itibaren Aksa Enerji CEO'su olarak görev yapmaktadır.

2017 yılında Forbes tarafından açıklanan Türkiye’nin en zenginleri listesinde Serveti: 550 milyon dolar, kaynağı ise Kazancı Holding olarak açıklanmıştır.

Yorumlar