Depremde son rakamlar açıklandı: Can kaybı artıyor

İki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 156'ya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Depremde can kaybı artıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

AFAD Başkanı Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 870 binada enkaz çalışması yürütüldüğünü bildirirken, Hatay'da 15 binada da arama-kurtarma çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. 

Sezer, "Kuru gıda ve hijyen malzemeleri noktasında vatandaşlarımızın yapacakları yardımlara devam etmesini önemle istirham ediyoruz" dedi.

DEPREMDE EN SON ÇIKARILANLAR 

Öte yandan depremin 13. gününde de enkazdan sağ çıkarılan insanlar oldu. 

En son bir karı-koca enkaz altından sağ olarak çıkarılmıştı. 

Çiftin çıkarılmasından sonra Hatay'da 2 kişinin enkaz altında olduğu şüphesi üzerine yoğun bir arama kurtarma başlatılmıştı. Ancak gece yarısında alınan son sinyallerde canlı kimsenin olmadığı yönündeydi. Bu nedenle arama kurtarma çalışmaları sona erdirildi.

GÖKSUN İLÇESİNDE 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 22.31'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, saat 22.31'de Göksun ilçesinde 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin derinliği 12,18 kilometre olarak belirlendi.

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar