Deprem konutlarında ilk kuralar çekiliyor

Geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde evleri yıkılanlar için yapılan konutların ilk kurası bugün itibariyle çekiliyor. TOKİ tarafından yapılan konutların sahipleri bugün itibariyle belli oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Deprem konutlarında ilk kuralar çekiliyor

6 Şubat'taki depremin ardından, Hatay, Osmaniye ve Adana'da zarar gören afetzedeler için yapılan 10 bin 840 konutun kuraları bu ay içinde çekilecek. Hatay'da 80 bin 323 bina, 'yıkık', 'acil yıkılacak' ve 'ağır hasarlı' olarak kaydedildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın açıklamalarına göre, il genelinde 32 bin 314 konutun inşaatı sürüyor, bazıları tamamlandı.

KONUT İNŞAATI VE DAĞITIMI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Hatay genelinde 33 farklı noktada toplam 32 bin 314 konut inşa ediyor. Bu konutların 660'ı bağışçılar tarafından finanse ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 5 bin 582 köy tipi afet konutunun ihalesi yapıldı ve bunlardan 2 bin 650'sinin inşasına başlandı.

KURA ÇEKİMİ VE TESLİM

Hatay'da 7 bin 275 konutun kurası 3 Şubat'ta çekilecek. Bu konutlar arasında 6 bin 572'si TOKİ konutları, 703'ü ise kırsal konutlar olarak belirtiliyor. Vali Masatlı, afetzedelerin kalıcı konutlarına en kısa sürede kavuşabilmeleri için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

OSMANİYE VE ADANA'DAKİ DURUM

Osmaniye'de de 124'ü köy evi olmak üzere 1.976 afet konutunun kurası çekilecek. Adana'daki konut sayısı ve kura detayları ise belirtilmemiş. Hatay'ın farklı ilçelerinde de TOKİ tarafından yapılan kalıcı konut sayıları paylaşıldı.

Bu kapsamlı çalışmalar, depremden etkilenen vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi ve onlara daha güvenli evler sağlamayı amaçlıyor. Afet sonrası dönüşümün bir parçası olarak, bu yeni konutların hem dayanıklı hem de estetik açıdan tatmin edici olması hedefleniyor.

Yorumlar