Denizli'de tırla çarpışan tankerdeki patlama

- Hayatını kaybeden 2 sürücü ile patlama sonrası kemik parçaları bulunan 2 kardeşin cenazesi, DNA testi ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumuna götürüldü

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de tırla çarpışan tankerdeki patlama

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları için dozer taşıyan tırla çarpışan yakıt tankerinde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Alınan bilgiye göre, trafik kazasında yaşamını yitiren tır sürücüsü Hüseyin Avcı, LPG yüklü tankerin şoförü Melih Diğrek ile patlamanın ardından kemik parçaları bulunan Efe ve Zeynep Şama'nın cenazesinin, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundaki ön otopsi işlemleri tamamlandı.

Cenazeler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talebiyle DNA testi ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Kazada yaralanan 13 kişiden dozer operatörü Zafer Demir'in İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, İbrahim Şama'nın ise İzmir Bozyaka Yanık Merkezinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Bazı yaralıların ise tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

- Olay

Denizli-Aydın karayolunda 4 Temmuz'da, Melih Diğrek idaresindeki 45 AY 241 plakalı LPG taşıyan tanker, Sarayköy'deki orman yangınına müdahale için dozer götüren Hüseyin Avcı (41) yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DESKİ) ait 20 YS 346 plakalı tırla çarpışmış, kaza sonrası tankerde patlama meydana gelmişti.

Kazada, LPG tankeri sürücüsü Diğrek, tır sürücüsü Avcı olay yerinde yaşamını yitirmiş, 13 kişi de yaralanmıştı.

Kaza anında alev alan araçlardan birinde olan ve Fransa'dan memleketleri Tavas ilçesine tatile geldikleri öğrenilen Şama ailesinin kayıp çocukları Efe ve Zeynep Şama'ya ait kemik parçaları bulunmuştu.

Yorumlar