Denizli'de FETÖ/PDY'nin "il yapılanması" davası

- "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen 87'si tutuklu 145 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması bir ay sürdü - Verilen ara karara göre, 8 sanık adli kontrol şartıyla tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de FETÖ/PDY'nin "il yapılanması" davası

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 87'si tutuklu 145 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı.

Avukatlar ile sanıkların tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara vermesinin ardından ara kararını açıkladı.

Savunması alınan sanıkların mal varlıkları ve banka hesapları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını, "ByLock" yazışmalarının içeriklerinin istenmesi için müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar İ.T, F.G, T.K, B.E, A.U, H.K.Ç, N.T. ve Ş.S'nin adli kontrol şartı uygulanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Davanın ilk duruşması, bir ay sürdü. Duruşma 30 Ekim'e ertelendi.

Denizli'de FETÖ/PDY il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 87'si tutuklu 145 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar