Denizli'de FETÖ/PDY'nin "Honaz yapılanması" davası

- "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen 16 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de FETÖ/PDY'nin "Honaz yapılanması" davası

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Honaz ilçe yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 9'u tutuklu 16 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanıkların savunmaları ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara verdi.

Mahkeme heyeti daha sonra ara kararı açıkladı. Heyet, tutuklu sanıklardan 5'inin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 2 Şubat 2018'e erteledi.

Denizli'de FETÖ/PDY Honaz ilçe yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 16 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Honaz ilçesinde, örgüte eleman kazandırdıkları ve finansal destek sağladıkları iddiasıyla 22 Eylül 2016'da bir şirkete ve derneğe düzenlenen operasyonda örgütün "ilçe ablası" ve "para kasası" olarak tanımlanan kişiler gözaltına alınmıştı.

Yorumlar