Deniz Yıldızı-2018 Tatbikatı

- TCG Kemal Reis Fırkateyni ve TCG Batıray Denizaltısı, Samsun Limanı'na demir attı

Google Haberlere Abone ol
Deniz Yıldızı-2018 Tatbikatı

SAMSUN (AA) - TCG Kemal Reis Fırkateyni ve TCG Batıray Denizaltısı, Deniz Yıldızı-2018 tatbikatı kapsamında Samsun Limanı'na geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından unsurların katılımıyla Marmara Denizi ve Karadeniz'de düzenlenecek tatbikatlar, 26 Mart-5 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Tatbikata katılacak fırkateyn ve denizaltılar, Batum-Gürcistan, Novorossisk-Rusya, Odessa-Ukrayna, Köstence-Romanya, Varna-Bulgaristan limanları ile Karadeniz'deki İğneada Kırklareli, Karadeniz Ereğli, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa Artvin limanlarında halka açık ziyaretler gerçekleştirilecek.

Samsun Limanı'na gelen Reis Fırkateyni Komutanı Deniz Yarbay Mehmet Özgür Özömek ile Batıray Denizaltısı Komutanı Deniz Binbaşı Necati Karaca, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, tatbikat hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Soğuk, tatbikatlara katılan Türk donanmasının fertlerini Samsun'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

Samsun Limanı'na demirleyen Kemal Reis Fırkateyni ile Batıray Denizaltısı, yarın 10.00-17.00 saatlerinde halkın ziyaretine açık olacak.


Yorumlar