Deniz Baykal neden öldü? Ölüm sebebi açıklandı

Deniz Baykal'ın ölümünden sonra sevenleri ve eski seçmenleri, "neden öldü" sorusunun cevabını merakla arıyor. Ölüm nedenine ilişkin ortaya çıkan detaylar paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal neden öldü? Ölüm sebebi açıklandı

Deniz Baykal neden öldü, hastalığı var mıydı, ne hastasıydı soruları ölüm haberi sonrasında merakla soruluyor. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vefat haberi siyaset dünyasında üzüntüyle karşılandı. 

Deniz Baykal kimdir sorusu gelen vefat haberiyle birlikte intertte araştırılan konular arasında yer aldı. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hayatını kaybetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından "Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun" mesajını paylaştı.

DENİZ BAYKAL BİYOGRAFİSİ

Deniz Baykal, 20 Temmuz 1938’de Antalya’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde doktorasını tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde, Colombia ile Berkeley Üniversiteleri’nde iki yıl çalışmalarına devam etti.

Baykal, 1973-1980 ve 12 Eylülden sonra 1987-1999 yılları arasında parlamentoda milletvekiliği yaptı. Maliye Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Dışişleri ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

12 Eylül askeri müdahalesinden sonra Çanakkale Zincirbozan Askeri Tesisleri’nde gözetim altında tutuldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Gurup Başkan Vekilliği ve Genel Sekreterlik görevinde bulundu. 1992-1999 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı yaptı. 15(IV), 16(V), 18, 19, 20, 22. ve 23 Dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığını yürüttü.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyeliğine seçildi. 37. Hükümet'te Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümette Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı'na seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Baykal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

17 ay aradan sonra, 30 Eylül 2000 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

Baykal evli ve iki çocuk babası, İngilizce biliyor.

Deniz Baykal’ın siyaset bilimi alanında kitap ve makaleleri bulunuyor.

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram, "Yarım saat önce, Baykal'ın ailesi tarafından Engin Altay'ın aranıp bu bilginin aktarıldığı söylendi. Son günlerde gribal enfeksiyon geçirdiğini söylemek mümkün. Ankara'da evinde uyurken hayatını kaybettiğini öğrendik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar