Demokratların 2020 favorisi Joe Biden

- Demokratların yüzde 32'si, önceki Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı 2020 başkanlık yarışında aday olarak görmek istiyor

Google Haberlere Abone ol
Demokratların 2020 favorisi Joe Biden

WASHINGTON (AA) - ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratların favori başkan adayının, önceki Başkan Barack Obama'nın yardımcısı 75 yaşındaki Joe Biden olduğu ortaya çıktı.

Harvard CAPS/Harris araştırma şirketleri ortaklığında yapılan ve ilk olarak The Hill adlı haber sitesinde yayımlanan güncel bir anket, Demokratların 2020 seçimleri için görüşlerini ortaya koydu.

Buna göre, ankete katılanların yüzde 32'si başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı olarak 2009-2017 arasında Obama'nın yardımcılığını yapmış Biden'ı görmek istiyor.

- Biden'ı Clinton ve Sanders izliyor

Biden'ı yüzde 18 ile Demokratların son başkan adayı Hillary Clinton ve yüzde 16 ile yine partinin aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders takip etti.

Kamuoyunda ismi sıkça geçen Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren da yüzde 10 ile 4. sırada yer aldı.

Ankette ismi öne çıkan isimlerin yaşlarının yüksek olması ise dikkat çekti. 75 yaşındaki Biden, 70 yaşındaki Clinton ve 76 yaşındaki Sanders, aday adayı olmaları halinde başkanlık koltuğuna oturmak için yarışa girecek en yaşlı isimler arasında yer alacak.

Demokratların adayı Clinton, favori olarak girdiği 2016 başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'a yenilmişti.

Biden ise önceki seçim döneminde de adı geçmesine rağmen ailevi nedenleri gerekçe göstererek yarışa girmemiş, daha sonra ise "aday olmadığı için pişman olduğunu" dile getirmişti.

Yorumlar