Demokrasi nöbeti biten pehlivan antrenmana koşuyor

- Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanan Edirneli güreşçiler kent meydanındaki demokrasi nöbetleri sonrası er meydanı öncesi için antrenman yapıyor

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi nöbeti biten pehlivan antrenmana koşuyor

EDİRNE (AA) - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanan Edirneli pehlivanlar, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası vatandaşın demokrasi için tuttuğu meydanlarda nöbetlere, daha sonrada er meydanı öncesi antrenmana koşuyor.

Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne az bir süre kaldığını pehlivanlarının 25 Kasım Stadyumu'nda antrenmanlarla güreşlere hazırlandığını söyledi.

Bu yıl her zamanki antrenman programından farklı olarak alçakça yapılan darbe girişimi sonrası geceleri meydanlara, daha sonra antrenmanlara geldiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sabaha kadar pehlivanlarımızla demokrasi nöbeti tutup, kısa süreli dinlenmenin ardından antrenmana geliyoruz. Çünkü Kırkpınar da çok önemli. Devletimizin bütünlüğünün yanındayız, Allah meydanları pehlivansız bırakmadı, bırakmayacak. Bizler bu konuda devletimizin yanındayız. Kendisini 'yurtta sulh konseyi' olarak tanıtan gruba sormak isterim; zaten yurtta sulh var, bu neyin nesi, savaş varsa da bunlar terör örgütleriyle var, PKK ile FETÖ ile var. Pehlivanlar her zaman devletinin milletinin yanındadır. Edirne Şahi Spor Kulübü olarak 2 yılda büyük işler başardık, Edirne'deki atılım getirdiğimiz güreşe daha güzellikler katacağız. Kulüp olarak Edirne'ye büyük başarıla getireceğimize söz veriyorum."

Delen, çeşitli boylarda 40 pehlivanla Kırkpınar'a katılacaklarını kaydetti.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 22 Temmuz Cuma günü başlayacak.

Yorumlar