Demirtaş'ı savunan Hanefi Avcı'ya kötü haber

Hakkında terör örgütü propagandası dahil birçok suçtan mahkumiyet kararı bulunan Selahattin Demirtaş'ı savunan Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın rütbeleri geri alındı. Avcı'nın silahı ve emekli polis kimliği de geri alınacak.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'ı savunan Hanefi Avcı'ya kötü haber

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın AİHM kararı doğrultusunda serbest bırakılması gerektiğini savunduğu için hakkında soruşturma açılan emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın rütbeleri geri alındı. Kararın, kendisine tebliğ edilmesi ile birlikte Avcı'nın emekli polis kimliği ve silahı da geri alınacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde de eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un rütbeleri alınmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, attığı tweetle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek verdiği gerekçesiyle eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un, terör örgütü ile iltisaklı, irtibatlı olduğu gerekçesiyle rütbesini, silahını ve kimliğini almış, polis evlerine girişini yasaklamıştı.

Uzun'un ardından bu kez de emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı doğrultusunda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını söylediği için soruşturma açılmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Hakkında 7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 26. Maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 35. Madde doğrultusunda soruşturma yürütülen emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın rütbelerinin geri alınmasına karar verildi. Kararın Avcı'ya tebliğ edilmesi ile emekli polis kimliği ve silahı da geri alınacak.


 

Yorumlar