Demirtaş'tan Avrupa'ya: AKP 'radikal İslamcıları' destekliyor, güvenliğiniz tehlikede

Tutuklu bulunduğu cezaevinden Alman basınına konuşan HDP Eş Başkanı Demirtaş, AK Parti'nin Ortadoğu'daki "radakil" grupları desteklediğini bu durumun da Avrupa'nın güvenliğini tehdit eder hale geldiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan Avrupa'ya: AKP 'radikal İslamcıları' destekliyor, güvenliğiniz tehlikede

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevinden hemen hemen her gün Avrupa basınına konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu kez de Alman Neue Zuercher Zeitung'a konuştu. Demirtaş, açıklamalarında skandal ifadeler kullanarak AK Parti'yi "radikal grupları desteklemek"lediğini bu durumun da Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye attığını savundu. Demrtaş, "Türkiye giderek daha otoriter bir ülkeye dönüşüyor. Radikal İslamcı akımlar AKP Hükümeti tarafından hoşgörüyle karşılanıyor, hatta destekleniyor. Bu durum Avrupa’nın da güvenliğini tehdit eden bir noktaya gelmiştir." dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Alman gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: Avrupa’nın ortak değerlerine, insan hakları ve demokrasi kültürüne hükümetleriniz veya liderleriniz tarafından saldırılmasına sessiz kalmamalısınız. Türkiye’de faşist bir rejim adım adım inşa edilirken, bazı Avrupalı liderler seçim kazanma hesabıyla Erdoğan’ın şantajlarına boyun eğiyor. Türkiye giderek daha otoriter bir ülkeye dönüşüyor. Radikal İslamcı akımlar AKP Hükümeti tarafından hoşgörüyle karşılanıyor, hatta destekleniyor. Bu durum Avrupa’nın da güvenliğini tehdit eden bir noktaya gelmiştir. Maalesef bunda önünü göremeyen, sadece günlük politika üreten bazı Avrupalı liderlerin de payı olmuştur. IŞİD’e karşı Ortadoğu’da kahramanca ve fedakârca başarılı bir mücadele yürüten Kürt halkı ve onun temsilcileri AKP ve Erdoğan tarafından ezilmeye çalışılırken, Avrupalı liderler üç maymunu oynamayı tercih ediyor. Tabii ki biz onlara güvenerek mücadele etmiyoruz.

Yorumlar

BARAN HANİ arkanızı pkk daişı işide ypg ye jpg ye daha sayamadıgım şerefsizlere dayamıştınız ne oldu. arkanıza TAYİPMİ GECTİ XD:
ihsan ulen dinsiz ateist islamın radikali radikalsizi olurmu cahil islam islamdır