Demir Yumruk Operasyonu son durum: Demir fiyatlarını manüple eden çete pes dedirtti

Demir Yumruk Operasyonu son durum: Demir fiyatlarını manüple eden çete pes dedirtti... Demir fiyatlarını manüple ederek piyasada tekel olmaya çalışan, kurdukları sahte şirketlerle devleti milyarlarca dolar zarara uğratan çetenin yaptıkları pes dedirtti.

Google Haberlere Abone ol
Demir fiyatlarını manüple eden çete pes dedirtti

Demir Yumruk Operasyonu son durum: Türkiye'de demir fiyatlarıyla oynayarak piyasada haksız kazanç sağlayan, kurdukları sahte şirketler yoluyla devleti en az 25 milyar lira zarara uğratan çeteye yönelik operasyonda yeni yeni detaylar ortaya çıkıyor. 

Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen ve evlerden adeta para ve altının fışkırdığı "Demir Yumruk" operasyonunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla 25 milyar liralık vurgun yapan çetenin sokaklarda yaşayan Mustafa G.'nin üzerinde de şirket kurduğu öğrenildi. Gözaltına alınan evsiz Mustafa G. bin TL karşılığında kimlik bilgilerini tanımadığı kişilere verdiğini ifade etti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 10 aylık teknik ve fiziki takip sonucu demir- çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütüne yönelik 'Demir Yumruk' operasyonu düzenledi.

Ankara merkezli 29 ilde, 105 milyar TL'lik sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarara uğratan şirketlere yönelik operasyonda, aralarında Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) da bulunduğu 323 şüpheli gözaltına alındı.

Suç örgütlerinin, demir- çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3'üncü kişiler üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerden Mustafa G., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mustafa G., tanımadığı kişilerle para karşılığı kimlik bilgilerini paylaştığını belirterek, "İzmir'de fuarda gezerken yanıma tanımadığım arkadaşlar geldi. Benim üzerime şirket açacaklarını söyleyerek bin lira para teklif ettiler. Ben de sokaklarda kaldığım için kabul ettim. '2 ay sonra şirket kapanacak' demişlerdi. Ama ben 2 ay sonra bunlara ulaşamadım. Mağdur oldum.

Ankara'da üzerime şirket açılmış. Ben 2 ay sonra vergi dairesine gittim, vergi dairesinde şirket açıldığını öğrendim. Vergi şifremi değiştirdim. 2 sene sonra şüpheli olarak gözaltına alındım, mağdurum. İfademi verdim, geri gidiyordum. Şirketi kapattırmak için Ankara'ya geldim. Şirketi kapatamadım" dedi.


 

Yorumlar