"Demir Adam" performansıyla şaşırtıyor

- Antalya'da 62 yaşında olmasına rağmen dövüş sporu muay thaide gösterdiği performansla dikkati çeken İhsan İnce, yılın üç ayını Uzak Doğu sporları eğitimi almak için Tayland'da geçiriyor - "Demir Adam" lakaplı İnce: "Benim yaşımda bu sporu yapan bulmak çok zor. Bazen 12 yaşındaki çocuklarla bazen de 25 yaşındaki gençlerle antrenman yapıyorum. Bir gence bile örnek olabiliyorsam bu beni mutlu ediyor. Gençleri spora teşvik etmek istiyorum" - "Benim için her yer antrenman sahası. Bazen plaj, bazen sokaklar, bazen park ve bahçeler. Spor yapmanın zamanı da mekanı da yok"

Google Haberlere Abone ol
"Demir Adam" performansıyla şaşırtıyor


ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da spor tutkusu nedeniyle çevresinde "Demir Adam" denilen 62 yaşındaki İhsan İnce, dövüş sporu muay thaide rakiplerine ringleri dar ediyor.

Emekli Almanca öğretmeni İnce, ailesinin yönlendirmesiyle ortaokul yıllarında judoyla ilgilenmeye başladı. Bu sporda gerçekleştirilen Türkiye şampiyonalarında dereceler elde eden İnce, üniversitedeki eğitiminin aksaması nedeniyle dövüş sporlarına bir süre ara vermek zorunda kaldı.

Üniversite bittikten sonra Almanca öğretmeni olarak atanan İnce, meraklı olduğu Uzak Doğu dövüş sporlarına tekrar yönelerek aikidoya başladı.

İnce, öğretmen eşinin kolon kanserine yakalanmasının ardından spora yine bir süre ara vermek zorunda kaldı. Eşinin beş yıl önce hayatını kaybetmesiyle yaşadığı üzüntüyü atlatmaya çalışan ve "kendimi yeniden hayata bağlamalıyım" düşüncesiyle hareket eden İnce, yeniden spora yöneldi. İnce, Uzak Doğu sporları konusunda ders almak için gittiği Tayland'da muay thai sporuyla tanıştı.


- Lakabı "Demir Adam"


Her yılın üç ayını muay thaide kendisini geliştirmek için Tayland'da geçiren İnce, spor tutkusuyla gençlere örnek oluyor. "Demir Adam" lakaplı İnce, spor salonu ve Antalya sokaklarında yaptığı antrenmanlardaki performansıyla görenleri şaşırtıyor.

İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 62 yaşında olduğunu öğrenenlerin büyük şaşkınlık yaşadıklarını söyledi.

Eşini kaybettikten sonra sporla hayata tutunduğunu ifade eden İnce, "Spor benim için terapi gibi oldu, beni boşluktan kurtardı. Belli bir yaşta olduğum için gençlerle çalışmak hoşuma gidiyor. Benim yaşımda bu sporu yapan bulmak çok zor. Bazen 12 yaşındaki çocuklarla bazen de 25 yaşındaki gençlerle antrenman yapıyorum. Bir gence bile örnek olabiliyorsam bu beni mutlu ediyor. Gençleri spora teşvik etmek istiyorum. Dünyada Türk sporcularının başarılı olmasını ve Türk bayrağını göndere çektirmelerini istiyorum." şeklinde konuştu.


- "Spor yapmanın zamanı da mekanı da yok"


"Benim için her yer antrenman sahası Bazen plaj, bazen sokaklar, bazen park ve bahçeler. Spor yapmanın zamanı da mekanı da yok." diyen İnce, sporun zihnini dinlendirdiğini, sağlığını koruduğunu vurguladı.

Haftanın beş günü antrenman yaptığını anlatan İnce, geçtiği sağlık kontrollünde tüm sonuçların normal çıktığını ifade etti.

Hobi olarak başladığı bu sporda antrenörlük yapmak istediğini belirten İnce, "Yaşıtlarım bazen 'Biz de yapabilir miyiz, senin gibi dinç olabilir miyiz?' gibi sorular yöneltiyor. Ben de 'Yeter ki isteyin, her şeyi yapabilirsiniz.' yanıtını veriyorum. Her şeyin başı istemek ve azmetmek." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar