DEM Parti İstanbul adayı kim olacak hangi isimler konuşuluyor?

DEM Parti İstanbul adayı şimdiden herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Parti yönetiminin İstanbul ve Ankara'da aday çıkarma kararı aldığı kamuoyuna duyurulmuştu.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti İstanbul adayı kim olacak hangi isimler

DEM Parti İstanbul adayı kim olacak, adı geçen adaylar kimler soruları merakla cevap arıyor. 

DEM PARTİ İSTANBUL ADAYI KİM?

DEM Parti'nin İstanbul için göstereceği aday bugün açıklanacak; ancak daha öncesinde Başak Demirtaş'ın adaylık için başvuruda bulunduğu herkes tarafından biliniyor. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), yerel seçimlerde aday gösterme sürecini resmi olarak başlattı. Parti, Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan liderliğindeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından aday çıkarma kararı aldı. Kararın ardından, parti sözcüsü Ayşegül Doğan Pazar günü Ankara'daki genel merkezde adayları açıklayacak.

ADAY BELİRLEME SÜRECİ

DEM Parti'nin aday belirleme süreci, geniş bir coğrafyayı kapsıyor. İstanbul, Antalya ve Ankara'da aday çıkarma kararı alındı. Mersin, Adana ve İzmir'de ise değerlendirme süreci devam ediyor. İstanbul'da aday çıkarma kararı kesinleşirse, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan Adayı olabileceği konuşuluyor. Başak Demirtaş, göreve hazır olduğunu ve barış ile demokrasiye katkı sunacak bir sorumluluk alabileceğini belirtti.

Ayrıca, Selahattin Demirtaş'ın da parti yönetimine İstanbul'da kendi adaylarıyla yarışma fikrini ilettiği bilgisi paylaşıldı.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİN ÇOKLU ADAY DİNAMİĞİ

DEM Parti'nin aday çıkarması, İstanbul seçimlerinin dinamiklerini değiştirebilir. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kaynakları, bu durumun mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden seçilme şansını etkileyebileceğini kabul ederken, İmamoğlu'nun beş yıllık belediyecilik deneyiminin seçmen üzerinde olumlu bir etki yaratacağına inanıyor.

CHP ve İYİ Parti seçmeninin yanı sıra DEM Parti seçmeninin de İmamoğlu'nu tercih edebileceği öngörülüyor. Bir CHP yöneticisinin belirttiğine göre, DEM Parti'nin aday çıkarması, İmamoğlu'nun sadece iktidarla değil, tüm muhalefet cephesiyle de yarışacağı anlamına geliyor.

Yorumlar