Deliha kimdir, Deliha Havva kim, Delida nerede çekildi, Deliha ne demek?

Deliha Havva kimdir, Deliha nerede çekildi, Deliha ne demek? Deliha kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı var mı, var ise nedir?

Google Haberlere Abone ol
Deliha kimdir, Havva kim, Delida nerede çekildi?

Deliha Havva kimdir, Deliha filmi nerede çekildi, Deliha oyuncuları kimlerdir, Deliha ne demek, kelime anlamı nedir? İşte Deliha hakkında merak edilmen bilgilerden bazıları: 

Deliha filminde Havva rolünde oynayan oyuncunun kim olduğu, filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer oyuncuların kimler olduğu, filmin nerede çekildiği merak ediliyor. 

Deliha Havva kimdir, Deliha nerede çekildi? Deliha ne demek?
Deliha Havva kimdir?

 

DELİHA HAVVA KİMDİR?

Deliha Havva karakterini canlandıran oyuncu Zeynep Çamcı'dır.

Zeynep Çamcı 11 Aralık 1986 tarihinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde doğdu.

Deliha Havva kimdir, Deliha nerede çekildi? Deliha ne demek?
Deliha Havva kimdir?

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunudur.

Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü RTS Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı.

Oyunculuğa 2007’de Yıldız Tornavida adlı bir kısa filmle başladı. Şimdiye kadar 20 civarında sinema ve filmi ve dizide rol aldı. Recep İvedik 3 filmi ile tanınmıştır. İkinci sezonunda katıldığı Leyla ile Mecnun dizisinden 2012'de ayrıldı.

Zeynep Çamcı, 2018’de Adı Zehra” dizisinde Zehra Şimşek, 2020 yılında rol aldığı Feride filminde Feride, 2021 yılında Terapist dizisinde Ayşe karakterini canlandırdı. Yönetmen, oyuncu ve senarist olarak yeni projelerde yer almaya devam etmektedir.

Kamera arkası eğitimi alsa da oyuncu olmayı kafasına koyan Zeynep Çamcı, set arkasında işçilik, figüranlık da yapmış. Hatta muhabirlik, cast direktörlüğü ve yapım asistanlığı gibi işlerde de rol almış ta ki Recek İvedik 2 filminde Kasiyer Kız rolünü kapana kadar… Güneşin Karanlığı isimli kısa filmden sonra yeniden Recep İvedik 3’de rol alan oyuncu, Emir’in Yolu dizisinde de rol aldı.

Zeynep Çamcı’nın sonraki işi ise Leyla İle Mecnun dizisi olmuş. Bu dizide farkedilen genç oyuncu, TRT1 ekranlarında Beni Böyle Sev dizisinde Alper Saldıran ile başrolde oynamasıyla şansı açılmış.

Zeynep Çamcı, Meryem isimli filmle 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alınca dikkatleri daha çok çekmeye başladı. Gupse Özay’ın Deliha filmindeki Havva rolüyle sinemada da boy göstermeye devam eden Çamcı, 2015’te Star TV’de yayınlanan Eğlendirme Dairesi isimli skeç içerikli programda da yer almıştı.

DELİHA NEREDE ÇEKİLDİ?

Deliha filmi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Balat semti, Yedikule semti ve yakın çevredeki farklı noktalarda çekildi.

DELİHA OYUNCULARI

Gupse Özay Deliha / Zeliha - Deliha

Derya Alabora Aysel

Cihan Ercan Cemal

Barış Arduç Cemil

Zeynep Çamcı Havva

Hülya Duyar Fatma

Cenk Durmazel Fevzi

Korhan Herduran Tayyar

Jeyan Tözüm Rum Teyze

Feriha Eyüboğlu 

DELİHA NE DEMEK?

Deliha ne demek, kelime anlamı nedir? Deliha kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı var mı, var ise nedir?

Türk sinemasının komedi kategorisinde yer alan filmlerinden birine verilen Deliha kelimesinin anlamı doğal olarak merak ediliyor.

Filmi izleyen birçok seyirci Deliha ne demek, kelime anlamı nedir diye soruyor.

Deliha kelimesinin aslında anlamlı bir açıklaması yoktur. 

Sadece "Zeliha" ismindeki "Z" harfinin Arapça şekliyle telafuz edilmesinden kaynaklanan bir ifadedir.

Yani Türk Dil Kurumu sözlüğünde ve Türkçe'de bu şekilde bir kelime veya anlamlı ifade bulunmamaktadır.

Deliha filmi ise 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren, yönetmenliğini Hakan Algül'ün yaptığı, boşrollerinde ise Gupse Özay, Derya Alabora, Cihan Ercan gibi oyuncuların oynadığı komedi tarzı bir sinema filmdir.


 

Yorumlar