DEİK Türkiye-Tataristan İş Forumu

- Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov: - "Çok çevik ve şartlara çok iyi uyum sağlayan bir iş dünyası var Türkiye Cumhuriyeti'nde. Devlet Başkanlığı seçimleri Türkiye'de yaklaşıyor, ülkelerimiz arasındaki iş birliğine seçimler yeni ivme kazandıracak" - Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin: - "Şu an Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında, deyim yerindeyse, tam bir altın çağ yaşanıyor" - "İki devlet başkanının muhteşem uyumu, sık görüşmesi, beraberce alınan kararlar iki ülke arasındaki ilişkinin yansıması"

Google Haberlere Abone ol
DEİK Türkiye-Tataristan İş Forumu

İSTANBUL (AA) - Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, "Çok çevik ve şartlara çok iyi uyum sağlayan bir iş dünyası var Türkiye Cumhuriyeti'nde. Devlet Başkanlığı seçimleri Türkiye'de yaklaşıyor, ülkelerimiz arasındaki iş birliğine seçimler yeni ivme kazandıracak." dedi.

DEİK Türkiye-Tataristan İş Forumu'na katılan Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov DEİK'e misafirperverliği için teşekkür etti.

Projelerin ortaya konulması için toplantının önemli olduğuna dikkati çeken Minnihanov, şunları kaydetti:

"Tataristan Cumhuriyeti'nde artık çok büyük Türk üreticiler mevcut, ticaretlerini çok düzgün şekilde yürütüyorlar. Vergi mükellefi olarak en büyük vergi mükelleflerimiz Türk kökenli iş adamları.

Yatırımla ilgili Türk tarafından da bir şeyler öğreniyoruz. Çok çevik ve şartlara çok iyi uyum sağlayan bir iş dünyası var Türkiye Cumhuriyeti'nde. Devlet Başkanlığı seçimleri Türkiye'de yaklaşıyor, ülkelerimiz arasındaki iş birliğine seçimler yeni ivme kazandıracak."



- "Tataristan ile Türk halkı arasında dinsel, ırksal bir geçmiş ve birliktelik var"


Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesinde devlet başkanlarının önemli rolü ve desteği olduğunu söyledi.

Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında tarihsel, kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasal anlamda köklü bir geçmiş olduğuna işaret eden Metin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu güçlü tarihsel ekonomik ve siyasal geçmişle beraber Tataristan'ın özel bir yeri var, köprü vazifesi var. Tataristan halkı ile Türk halkı arasında dinsel, ırksal bir geçmiş ve birliktelik var. O nedenle Tataristan bu köprü görevini çok iyi görüyor. Bir talihsiz süreç yaşadık, o talihsiz süreçte Tataristan Cumhurbaşkanı ve Tataristan halkının o sürecin en az zararla atlatılmasını sağlayan girişimlerini biliyoruz.

Şu an Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında deyim yerindeyse tam bir altın çağ yaşanıyor. İki devlet başkanının muhteşem uyumu, sık görüşmesi, beraberce alınan kararlar iki ülke arasındaki ilişkinin yansıması."

Metin, Rusya Türkiye arasında dengeli bir ekonomik hacim olduğuna dikkati çekerek, Rusya'daki Türk yatırımının en önemli parçasını Tataristan'ın teşkil ettiğini söyledi.

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin daha iyi olması ve alınan kararların sahada uygulanması için çalıştıklarını belirten Metin, "Artık Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişki normal bir diplomatik ilişki değil, iş birliğine dönüşmüş bir ilişki, bunun altını çiziyorum. Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında her alanda bir işbirliği var, bu işbirliğinin merkezinde de Tataristan var." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ardından Tataristan Cumhuriyeti Almetyevsk Belediyesi ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği arasında iş birliği ve iyi niyet protokolü imzalandı.

Yorumlar