DEAŞ en az 10 bombalı araçla aynı anda saldırdı

DEAŞ, Musul'da bulunan Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye yönelik şu ana kadarki en kapsamlı saldırısını gerçekleştirdi. En az 10 bomba yüklü araçla gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ en az 10 bombalı araçla aynı anda saldırdı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Irak'ın Musul kentinde hala önemli bir bölgeyi elinde bulunduran DEAŞ Telafer ilçesinde, Şii Heşdi Şabi güçlerine eş zamanlı 3 taraftan 10 bomba yüklü araçla saldırdı. Peşmerge Bakanlığı komutanlarından Haşim Siteyi, dün akşam saat 16:00 sıralarında DEAŞ'ın eş zamanlı olarak Telefar, Beac ve Bilec ilçelerinde Heşdi Şabi güçlerine saldırdığını söyledi. DEAŞ ve Heşdi Şabi arasında çatışmaların devam ettiği belirtildi.

DEAŞ terör örgütünün Musul operasyonunun başlaması sonrasında düzenlediği en büyük saldırı olduğuna dikkat çeken Haşim Siteyi, “DEAŞ Telafer ve Beac’te ağır silah ve bomba yüklü araçlarla ilk defa bu denli şiddetli bir saldırı düzenliyor. Şimdiye kadar 10 bomba yüklü araç Heşdi Şebi’yi hedef aldı” dedi. Saldırıda Peşmerge Güçleri’nin zarara uğramadığını dile getiren Siteyi, “Ancak Heşdi Şabi’nin kırılması halinde peşmerge zor durumda kalabilir. Özellikle gidiş-geliş güzargahlarında” diye konuştu. DEAŞ’in geçen yılın sonunda Heşdi Şabi tarafından kontrol edilen, Musul’un Suriye’yle bağlantısını sağlayan Telafer - Beac yolunun açılmasını hedef aldığı belirtildi.

Savaş bölgesindeki Peşmerge komutanı saldırıda iki taraf arasında çok sayıda kayıp olduğu belirterek, kesin sayının ise henüz belli olmadığını kaydetti. Heşdi Şabi’nin operasyon başlattığı Telafer’de çoğunluğu Şii Türkmenler, Araplar ve çok az sayıda Kürt yaşıyor. Heşdi Şabi, Iraklı Şii dini lider Ayetullah Ali el Sistani’nin 13 Haziran 2014’teki çağrısının ardından Irak Hükümeti tarafından 2 gün sonra kurulmuştu. Telafer, 16 Haziran 2014’te  DEAŞ'in eline geçmişti. İlçe Musul’un 63 kilometre batısında yer alıyor. Heşdi Şabi, Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu’nun  Musul’u geri almak için 17 Ekim’de başlattığı operasyona destek veriyor.

Yorumlar