DBP'li belediyelere yeni görevlendirme yapılması

- İçişleri Bakanlığınca, KHK ile görevlendirilen belediye başkanları, vatandaşlara hizmet için yoğun çaba harcıyor - Yeni görevlendirmelerle vatandaşlar, özlemini çektikleri hizmetlere kavuşmanın heyecanını yaşarken, görevlerine başlayan belediye başkanları, yeni proje ve hizmetleri hayata geçirmek için kolları sıvadı - Görevlendirmelerle bir yandan DBP'li belediyelerdeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin tespiti amacıyla tüm belgeler incelenirken, diğer yandan vatandaşların mağdur olmaması için belediyecilik hizmetleri yerine getiriliyor

Google Haberlere Abone ol
DBP'li belediyelere yeni görevlendirme yapılması

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen belediye başkanları, vatandaşlara hizmet için yoğun çalışma başlattı.

İçişleri Bakanlığınca, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 24 belediye başkanının yerine KHK kapsamında görevlendirilen belediye başkanları, vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyor.

Görevlendirmelerle vatandaşlar, yıllardır özlemini çektikleri hizmetlere kavuşmanın heyecanını yaşarken, görevlerine başlayan belediye başkanları da yeni proje ve hizmetleri hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Vatandaşlara daha iyi belediyecilik hizmeti verilmesi için hummalı çalışmaya başlayan belediye başkanları, bir yandan DBP'li yönetim dönemindeki yolsuzlukların tespiti amacıyla tüm belgeleri inceliyor, diğer yandan da vatandaşların mağdur olmaması için hizmete devam ediyor.

- Batman'a raylı sistem

KHK ile görevlendirme yapılan belediyeler arasında bulunan Batman Belediyesi ekiplerince kent genelinde asfalt, yol yapım, yol açma, kilitli parke taşı döşeme, refüj ve kaldırım yenileme çalışması başlatıldı.

Batman Belediye Başkanlığına getirilen Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, göreve başlar başlamaz on binlerce kutlama ve "hayırlı olsun" mesajı alırken, vatandaşların şikayetleriyle de birebir ilgileniyor.

Aksoy'un, 15 Kasım'a kadar il genelinde asfaltsız yol kalmayacağını açıklamasının ardından çalışmalar hummalı şekilde sürüyor.

Batman Belediyesinde gerek belediye bünyesinde gerekse bakanlıkların denetim elemanları marifetiyle yapılan işlemler tekrar gözden geçirilirken, belediyeyle ilgili şikayet ve ihbarlar da değerlendiriliyor.

Önemli projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların yapıldığı Batman Belediyesi, gelecek 5 yıl içinde kentte raylı sistem kurulması için girişimlerde bulundu.

- Silopi'de temel atma töreni

KHK ile görevlendirme yapılan Şırnak'ın Silopi Belediyesi de vatandaşlara hizmetlerini sürdürüyor.

Silopi Belediyesinin yeni projeleri arasında bulunan, ilçe girişinde 4 bin 910 metrekarelik alana yapılacak Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin temeli atıldı.

Görevlendirmeler kapsamında Mardin'in Mazıdağı Belediye Başkanlığına getirilen Mazıdağı Kaymakamı Halit Benek de "Bu dönemde de inşallah biz elimizden geldiğince iyi şeyler, iyi hizmetler yapmaya çalışacağız." dedi.

Belediye çalışanları ve araçlarının temizlik yaptığı, refüjlerin boyandığı ilçedeki parklarda rahatça oturan vatandaşlar, yeniden belediye hizmetlerini görmekten memnuniyet duyuyor.

Muş'un Bulanık ilçesindeki belediyede de KHK ile yapılan görevlendirmeyle asfalt, yol yapım, kilitli parke taşı döşeme, refüj ve kaldırım yenileme çalışmalarına başlandı.

KHK ile görevlendirilen Kaymakam Ömer Şahin, yaptığı çalışmaları, belediyenin internet sitesinden duyuruyor. Esnaf ziyaretini sitede duyuran Şahin, vatandaşların belediyeyle ilgili sorun ve önerilerini her zaman dinleyebileceklerini belirterek, vatandaşlara hizmet etme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Bulanık Belediyesi bünyesinde şikayet kutusu oluşturacaklarını aktaran Şahin, vatandaşların dilek ve şikayetlerini bu kutular aracılığıyla kendilerine iletebileceklerini kaydetti.

İlçenin altyapı, su ve kanalizasyon gibi temel ihtiyaçlarını hızlandıracaklarını, eksik gördükleri noktaları gidermeye çalışacaklarını vurgulayan Şahin, "Tabii burada Bulanık halkının da desteğini alacağız. Kabadayılık, küstahlık yapmayacağız. Sadece vatandaşımıza hizmet yapacağız. Onun için burada görevlendirildik. Allah bizi utandırmasın." ifadelerini kullandı.

- Hükümlüler belediyede ücretsiz çalışacak

Van'ın Erciş ilçesinde de belediye ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Erciş Belediyesi arasında kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalıştırılmaya ilişkin iş birliği protokolünün imza törenine KHK ile Erciş Belediyesinde görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Mermerci ile Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy katıldı.

Protokolde, "denetimli serbestlik uygulaması" kapsamında kamu yararına çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlülerin belediyeye bağlı bazı birimlerde çalıştırılmaları hususu imza altına alındı.

- Diyadin'da asfaltlama ve kaldırım çalışması

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Ağrı'nın Diyadin Belediyesinde de asfaltlama ve kaldırım çalışması başlatıldı.

Diyadin Belediye Başkanlığına getirilen Kaymakam Mekan Çeviren başkanlığında yürütülen çalışmalar, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılıyor.

İsaağa Mahallesi ve Sinema Caddesi başta olmak üzere ilçe genelinde başlayan asfaltlama, kilitli parke taşı döşeme, kaldırım yenileme ve kaldırım boyama çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar