Davutoğlu'dan Rus uçağı açıklaması: Sorumluluğu alırım

Bir önceki Başbakan Davutoğlu, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak siyasi sorumluluğu almaya hazır olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'dan Rus uçağı açıklaması: Sorumluluğu alırım
Önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. FETÖ darbesinden sonra yeniden gündeme gelen Rus uçağının düşürülmesi olayının örgüt mensubu pilotların işi olabileceği iddia edilmişti. Başbakan Davutoğlu, uçakların devlet kararıyla alınan angajman kuralları çerçevesinde düşürüldüğünü, bunun için siyasi sorumluluk almaya hazır olduğunu ifade etti. 

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik zirvesiyle dinlemeleri gerçekleştiren kişilerin bakanlık içinden olduğunu açıkladı. 

Konya Milletvekili Davutoğlu, NTV kanalında yaptığı açıklamalarda Dışişleri Bakanlığı'daki güvenlik zirvesiyle ilgili ses kayıtlarının kimler tarafından sızdırıldığını söyledi. 

Dışişleri Bakanı'yken ofisim dinlendi. Bunu dinleyen alçak yapının hedefi çok açıktı. Suriye bağlamında Türkiye'yi suçlu yerine oturmak ve Şam rejimini aklamaktı. Geçen gün bu yapıya bağlı bir hakimin çekmecesinden çıkan iddianamede eğer darbe olsaydı. Bir numarada Cumhurbaşkanımız, iki numarada ben vardım. İçişleri Bakanımız, MİT Müsteşarı vardı. Suçlama terör örgütlerine yardım. Bu aylar öncesinden hazırlanan bir kumpas. 

Dinlemenin faillerini o zaman çok araştırdık, bakanlık içerisinden olduğu kesindi. Şüpheli isimleri pasif göreve getirdik. Görevden aldığınızda mahkeme kararıyla geri dönüyordu. Bu nedenle kontrol altına alıyorduk. 

O gece yaşanan sürecin içerisinde değilim. MİT'in 2012'den bu yana ciddi uyarıları oldu. 2012'de Hakan Fidan'a karşı yapılan eylemle görevinden etmek istediler. O zaman Başbakanımız dirayetli bir tavır sergiledi. O andan itibaren bir alarm  durumu hepimiz için geçerli oldu.

Geçmişe dönük bakıldığında bir istihbarat bilgisi var. Ben geç ve doğal yollarla bilgi sahibi oldum. O gün MİT'te çok ciddi çatışmalar oldu. MİT karargahını ele geçiremediler. İlk ihbar Hakan Fidan’a suikast yapılacağı şeklinde geldi, darbe şeklinde değil de. O sırada öyle bilgi geldiği için Hakan Fidan Genelkurmay'a giderek bilgi veriyor. Ama yine de Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile paylaşılmalıydı. Darbenin erkene alınma nedeni de bu hareketlilik.

Yorumlar