Daum'dan Almanlara tokat gibi Türk askeri yanıtı

Türkiye'de bir çok takımı çalıştıran Alman Teknik Direktör Christoph Daum, Milli Takım oyuncularının Fransa ve Arnavutluk maçlarının ardından asker selamı vermesinin ardından başlayan tartışmalarla ilgili konuştu. Daum, Türk askerinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Google Haberlere Abone ol
Daum'dan Almanlara tokat gibi Türk askeri yanıtı

Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor gibi takımlarda görev yapan ve aynı zamanda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile Süper Lig'i kazanan Alman Teknik Direktör Christoph Daum, Milli Takım oyuncularının asker salemı vermesinin ardından yaşananlarla ilgili konuştu.

Alman Sport1 Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Daum, Milli Takım oyuncularının Arnavutluk ve Fransa maçlarının ardından tribünlere dönerek Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlerimize verdiği selamı eleştiren ve bunu ırkçılık boyutuna taşımaya çalışan Alman medyasına tokat gibi yanıt verdi.

TÜRK ORDUSU ALMAN ORDUSUNA BENZEMEZ

Türk ordusunun, Alman ordusuna benzemediğini ve daha dostane olduğunu ifade eden Alman hoca, yürütülen kampanyanın yanlış olduğunu söyledi.

TÜRK ORDUSUNA YÜKSEK BİR TAKDİR VAR

Türkiye’de Türk ordusuna yüksek bir takdir olduğunu kaydeden Daum, "Türkiye’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da çalıştım. Süper Lig’de antrenör olarak birkaç yüz oyuncu oynattım ve aynı zamanda birçok maçta gözlemci olarak bulundum. Asker, orada Türk ordusunun genel adıdır ve toplumsal imajı çok düzgündür. Ordu Türkiye’de muazzam bir tanıma sahiptir." dedi.

MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞTA BULUNDUM

Mehmetçik Vakfı’na kendisinin de bağışta bulunduğunu söyleyen Daum, "Her Türk, askerine karşı şefkatlidir. Alman ordusunun her zaman tartışmalı bir imajı vardır. Ancak Türk ordusu buna benzemez. Bizimkine benzemeyen büyük bir şefkati vardır. Türkiye’de neredeyse asker, Alman polisi gibidir. Arkadaşınız, yardımcınızdır. Askerin ve ordunun saygısı son derece yüksektir.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar