DASEV Burs başvurusu şartları nelerdir, kimlere veriliyor, kimler başvuru yapabilir?

DASEV Burs başvurusu şartları nelerdir, başvuru formu var mı, nereden müracaat yapılabilir, kimlere veriliyor, kimler başvuru yapabilir

Google Haberlere Abone ol
DASEV Burs başvurusu şartları nelerdir, kimler?

DASEV Burs başvurusu şartları nelerdir, bursu alabilmek için gerekli olan başvuru formu var mı, nereden müracaat yapılabilir, kimlere veriliyor, kimler başvuru yapabilir?

DASEV burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler tarafından merakla cevabı aranan sorular bu aralar çoğalmaya başladı. Çünkü, DASEV tarafından verilecek burs ihtiyaç sahibi her öğrencinin almak isteyeceği türden bir burs olarak karşımıza çıkıyor. 

Aslında bir çeşit hemşehri derneği olan DASEV bursu, her yıl imkanları geliştikçe daha geniş bir yelpazede verilmeye çalışılıyor.

Burs alan öğrencilerin artması aynı şekilde burs verenlerin çoğalmasıyla orantılı bir durumdur.

Burs verenlerin artmasıyla burs alan öğrencilerin sayısı da artıyor. 

DASEV bursları için 2022-2023 online başvuru süresi 01 Eylül 15 Eylül tarihleri arasında online olarak yapılacaktır..

DASEV'den burs alan öğrencilerin bursunun devam etmesi için her yıl düzenli olarak Eylül ve Şubat ayları içerisinde burs başvuru formu yerine öğrenci bilgi formunu doldurarak (sayfanın en altında bulunan öğrenci bilgi formununu indirerek doldurabilirsiniz) Öğrenci Belgesi ve Transcript ekleyerek Vakıf merkezimize ulaştırması gerekmektedir.

Not: evrakları PDF olarak barkotlu şekilde E Devlet'ten alarak [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

5 kolay adımda burs başvurusunda bulunabilirsiniz.

BURS BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

DASEV burs başvuru ve kabul süreci şöyle gelişiyor: 

ONLİNE ÖN BAŞVURU

Eylül ayı içerisinde DASEV’ in web sayfasında sadece Eylül ayında açılacak olan Online Burs Başvuru Formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurup, öğrenci belgesini ve transkript- ders notunu gösterir belgeyi ( Ara sınıflar ve GNO 100 üzerinden enaz 60 ve 4 üzerinden en az 2 olanlar) başvuruya ekliyerek göndermesi gerekmektedir.

EVRAK TESLİMİ

Burs verilmesi uygun görülen asil ve yedek öğrencilerden Evrak aslını belirten tarihe kadar vakıf merkezine göndermeleri istenecektir. Online olarak bilgilerini yanlış dolduran veye istenen evrakı zamanında vakıf merkezine ulaştırmayan öğrencinin başvurusu geçerli sayılmayacaktır.

Online başvurusu kabul edilmiş öğrencilerden istediğimiz evrakları Elden ya da kargo yoluyla 15-30 eylül tarihleri arası DASEV’ e teslim edilmiş olması gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

DASEV bursu almak için Malatya doğumlu ya da Darendeli olma şartı yok.

T.C. vatandaşı olup devlet üniversitesinde okuyan (GNO 4 üzerinden 2, 100 üzerinden 60 ve üzeri ) ve yeni kazanmış herkes başvurabilir.

DASEV BURSU İÇİN İSTENEN BELGELER NELERDİR?

DASEV tarafından verilen bursu kazanabilmek için istenen evrakları eksiksiz bir şekilde teslim etmek gerekiyor.

Peki, istenen evraklar nelerdir?

İşte DASEV bursu için istenen evraklar: 

1.DASEV‘in web sayfasından temin edilecek “DASEV Burs Başvuru Formu” PDF çıktısını alıp vesikalık fotoğraf yapıştırdıktan sonra imzalanan başvuru formu,

2.a. “DASEV  Vakıf Gönüllüğü Taahhüt Belgesi”

2.b. Başbakanlık ve Kredi Yurtlar Kurumu hariç olmak üzere Başka bir kuruluştan burs almadığına dair beyan ve taahhüt belgesi,

(Başvuru Formu ekinde internetten çıkarılacaktır.),

3.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

4.a. Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; Yerleştirme Sonuç Belgelerinin örneğini, okul kaydından sonra

öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi*,

4.b. Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript) ve ders kaydından sonra öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi*,

5. Tüm aile fertlerinin gösterildiği vukuatlı nüfus kayıt örneği*,

6.Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri Adres Belgesi (Vukuatlı nüfus kayıt örneğinde adres bilgileri yazıyor ise gerekmemektedir.)

7.Ailenin mali durumunu gösteren onaylı belgeler

Maaş bordrosu,

Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,*

Emekliler için aylık maaşı gösterir belge,*

Geliri olmayan anne  ve baba için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan anne ve baba adına SGK kaydı olmadığına dair belge,*

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında kontenjana giren ve yetiştirme yurtlarından gelen veya aynı kanunlar gereğince haklarında tedbir kararı verilmiş olan öğrencilerden ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname istenmez.

8.Adli sicil belgesi,*

9. Lise veya üniversitede okuyan kardeşlerin öğrenci belgesi.*

10.Anne veya babasında herhangi bir hastalık veya sakatlık durumu varsa Sağlık Raporu fotokopisi.

(*) işaretli belgeler, ilgili kurum veya e-devlet internet sitesinden alınabilir. Diğer belgeler ise, asılları(onaylı ve ıslak imzalı) kabul edilir.

DASEV BURSU NE KADAR?

Öğrencilere verilecek burs miktarı; bütçe olanakları dahilinde her yıl ,Vakıf Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Yönetim Kurulu, Öğrenim Dönemi Başında burs miktarında artırma ve azaltma yapabilir. Bu tür vakıflar genel olarak 400-800 TL arasında aylık burs vermektedir.

 


 

Yorumlar