Das Borak kimdir gerçek mi?

Das Borak kimdir gerçek mi yoksa tamamen Yavuz Seçkin tarafından kurgulanan hayali bir karakter midir? İşte Das Borak hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Das Borak kimdir gerçek mi?

Das Borak kimdir gerçek mi kurgu mu yoksa Yavuz Seçkin tarafından sinemaya taşınan tamamen hayali bir karakter midir? Das Borak film karakteri Alman-Türk karışımı tiplemelere örnek teşkil eden, iki ülke arasında dolayısıyla iki kültür arasında bocalayan insanlara örnek olabilecek bir isimdir. 

Das Borak, Yavuz Seçkin'in ortaya çıkardığı bir tiplemedir. Borak, Türk vatandaşı Saim'in Almanya'da Borak'a dönüşme hikayesidir.

Das Borak kimdir gerçek mi?
Das Borak kimdir gerçek mi?

 

Sempatik oyuncu Yavuz Seçkin tarafından yaratılan Das Borak bu kez beyazperdede boy gösteriyor. Ünlü Almancı Borak'ın ülkelerarası süren komedisi çocukluğu fakirlik içinde geçen Borak'ı bir yıldıza dönüştürüyor. Film, uzun yıllar Almanya’da yaşayan Alman-Türk karışımı renkli karakterin ilk beyazperde macerası olacak. Gerçek adı Saim olan ama Kreuzberg’te Das Borak'a dönüşen karakter 2012 yılında çıkan "Şayze" klibiyle de hatırlanıyor.

Yönetmen koltuğunda Levent Görgeç'in oturduğu filmin senaryosu ve yapımcılığı Yavuz Seçkin'e ait.

Das Borak kimdir gerçek mi?
Das Borak (Yavuz Seçkin)

 

Filmin başrolünü de üstlenen ünlü komedyene başrolde Ali Erkazan ve Serenay Aktaş eşlik ederken, filmin kadrosunda Ali Rıza Tanyeli, Veysel Diker, Altan Erkekli, Altan Gördüm ve Ümit Karan da yer alıyor.

YAVUZ SEÇKİN KİMDİR?

Das Borak filminde Borak karakterinin yaratıcısı aynı zamanda onu canlandıran Yavuz Seçkin'dir. Peki, Yavuz Seçkin kimdir?

Yavuz Seçkin 2 Ocak 1969 tarihinde İstanbul'da doğdu. 

Seçkin, ilk, orta ve lise eğitimlerini İstanbul'da tamamladı. Şişli Motor Meslek Lisesi'nden mezun oldu. 28 yaşında taklit yeteneğini keşfederek, "Yavuz'un Minibüsü" adlı programıyla Radyo Klas'ta yayın hayatına başladı.

Sonraları programında telefon şakalarına yer vererek birçok ünlüye şakalar yaptı. Radyo Klas'tan ayrılma kararı aldı ve daha sonra Süper FM'de program yapmaya başladı. "Avrupa Yakası" ile televizyon dünyasına adım attı.

Yavuz Seçkin'in ekran macerası ve onu simasının tanınmasına vesile olan yapım ise Gülse Birsel'in Avrupa Yakası isimli dizisi olmuştu. Avrupa Yakası dizisinde 'Sertaç' rolüyle yer aldı.

Ayrıca "Co-medya" adlı komedi programını yapıyordu.

Bülent Ersoy ve Ceyhun Yılmaz ile beraber Star TV'de 'Üçümüz Bir Divayla' programını yaptı.

Daha sonra ATV ve Kanaltürk'te İsmail Baki Tuncer ile beraber "Medyatip" programını yaptı.

TV'de pek başarılı olamayan Seçkin, radyoda daha başarılı bir profil çizmekte.

Hâlen Pal FM'de hafta içi her akşam 18:00–20:00 saatleri arası "Yavuz'un Minibüsü" programını hazırlayıp sunuyor. 19 Ekim 2012'de vizyona giren Oğlum Bak Git adlı komedi filminde başrol oynamıştır.


 

Yorumlar