Dardanel kimin İsrail malı mı yerli milli marka mı sahibi kimdir?

Dardanel kimin, Dardanel Ton'un sahibi kimdir soru işaretleri bu marka ürünleri tüketen vatandaş tarafından sık sık sorulur. Adı yabancı gibi anlaşılsa da aslında Türkiye topraklarından doğan bir markadır.

Google Haberlere Abone ol
Dardanel kimin İsrail malı mı yerli milli mi?

Dardanel markası hemen hemen Türkiye'de herkesin bildiği ve balık ürünleriyle meşhur bir markadır. Son günlerde ise markanın kime ait olduğu sorusu merakla gündeme getiriliyor.

DARDANEL TON KİMİN?

Markanın ürünlerini tüketenler ya da tüketmeye niyetlenenler genellikle Dardanel Ton kimin, sahibi kimdir diye sorarlar. Dardanel Ton Türkiye'nin yerli ve milli markalarından biridir, adı yabancı gibi anlaşılsa da. 

Dardanel Kimin? Sahibi Kimdir?
Dardanel Tesisleri

 

Dardanel Ton markası Dardanel Önentaş Gıda Sanayi Ananonim Şirketi'nin bir markasıdır. 

Dardanel Ton'un sahibi ve kurucusu ise Niyazi Önen'dir. Şirket 1984 yılında Türkiye'nin Çanakkale ilinde kuruldu. Konserve balık ürünleri satan şirket, bu alanda Türkiye'de ilk şirket olma unvanına sahiptir.

Dardanel, ek olarak Mr. No ve Baricci markaları ile sandviç ve atıştırmalıklar üretmektedir ve Dardenia adıyla balık-ekmek lokantası zinciri işletmektedir. Şirket, ürünlerinde Dolphin Safe rozetini kullanmaya yetkilidir. Aynı zamanda 1991 yılından bu yana futbol kulübü Çanakkale Dardanelspor'un sponsorluğunu yapmaktadır.

Şirket, 1994 yılından bu yana Borsa İstanbul'da işlem görmektedir. 1990'lardan itibaren ürün yelpazesi "Dardanel Ton" konserve ton balığı, diğer konserve yiyecekler ve hazır sandviçlere kadar genişledi.

DARDANEL NE DEMEK?

Dardanel adı Çanakkale Boğazı'nın antik dönemlerdeki adıdır. Tam olarak Dardanelya olarak geçer ancak Dardanel olarak da kullanılır. 

NİYAZİ ÖNEN KİMDİR?

70 yaşında olan Niyazi Önen 1950 yılında Çanakkale'de dünyaya geldi.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur.

Niyazi Önen iş hayatına, Anavatan Partisi'nin iktidar olduğu dönemde, 1984 yılında Ziraat Bankası'ndan aldığı Su Ürünleri kredisiyle atıldı.

Aynı zamanda Dardanel Spor Kulübü Başkanlığı'nı da yapmaktadır.

TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Su ürünleri konservesi sektöründe önde gelen şirketlerden Dardanel'in Türkiye-İtalya EURO 2020 maçı öncesi paylaşımı sosyal medyada büyük tepki topladı. Şirket, kısa süre sonra tepki toplayan paylaşımı sildi.

Dardanel Kimin? Sahibi Kimdir?
Dardanel'den tepki çeken paylaşım

 

Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) mücadele etmesini tebrik etmek isteyen su ürünleri konservesi sektöründe önde gelen şirketlerden Dardanel, yaptığı paylaşımla eleştirilerin odağında kaldı.

Dardanel'in Instagram hesabından yapılan paylaşımda makarnalı ton balığı fotoğrafının üzerine "Bu akşam makarnaya koyuyoruz" yazıldı. Paylaşıma not olarak ise "EURO 2020 Turnuvasında A Milli Futbol Takımımıza yürekten başarılar dileriz" ifadeleri düşüldü.

Dardanel'in cinsiyetçi paylaşımı kısa sürede sosyal medyada büyük tepki çekti. Bu paylaşım kısa süre sonra silindi.

 

 

Yorumlar