Darbeyi ihbar eden binbaşı da ihraç edildi

Darbe girişiminin yaşandığı gün MİT'e giderek ihbarda bulunan binbaşının da darbeciler safında olduğu, ihraç edildiği belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Darbeyi ihbar eden binbaşı da ihraç edildi
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü Ankara'da MİT merkezine giderek, "MİT binasına saldırı olacak, Hakan Fidan'ı kaçırma görevi bana verildi" şeklinde ihbarda bulunan binbaşı da darbecilerle birlikte TSK'dan ihraç edildi. 

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin haberine göre, ihbarcı binbaşı darbecilerin listesinde yer aldığı için ordudan ihraç edildi ancak yine güvenli bir yerde tutuluyor. 

15 Temmuz darbesi, MİT’e gelerek bizzat ihbarda bulunan Binbaşı H.A. sayesinde öğrenilmişti. 
İhbarı ciddiye alan MİT Müsteşarı Hakan Fidan önce saat 16.00’da Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ı arayarak darbe ihbarı hakkında bilgilendirmişti. Saat 16.30’da müsteşar yardımcısını Genelkurmay’a gönderen Hakan Fidan saat 18.00’de ise kendisi Genelkurmay Karargâhı’na giderek Org. Hulusi Akar’la darbeyi önlemek amacıyla toplantı yapmıştı. MİT Müsteşarı’nın Genelkurmay Karargâhı’na gelerek komutanlarla toplantı yapması üzerine darbeciler, gece saat 03.00’te başlatmayı planladıkları darbeyi saat 21.00’e çekmişlerdi.
 
MİT’e yaptığı ihbarla darbeyi haber veren Binbaşı H.A’nın kim olduğu, MİT’e ne zaman geldiği, başarısız darbe girişiminden sonra ne yaptığı en çok merak edilen noktalardan birini oluşturuyordu.
 
 

Yorumlar