Darbeci Sisi BM Genel Kurulunda konuştu

BM'de konuşan darbeci Sisi, Suriye ve Filistin konularına çözüm bulunmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Darbeci Sisi BM Genel Kurulunda konuştu
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Suriye ve Filistin konularına çözüm bulunmasını isteyerek, Filistin davasına çözüm için gerçek bir fırsatın bulunduğunu belirtti.

ABD'deki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda konuşan Sisi, "Ortadoğu bölgesi büyük çatışmalarla dalgalanıyor. Bunların başında Suriye'deki acı verici durum geliyor. Kriz yüz binlerce insanın ölmesine ve milyonların mülteci durumuna düşmesine yol açtı. Bunların yarım milyonu Mısır'da." dedi.

Rusya ve ABD'nin Suriye'deki ateşkes konusunda anlaşmasından memnuniyet duyan Sisi, Suriye'nin birliğini koruyacak ve kaosu engelleyecek müzakerelere dönülmesi çağrısı yaptı.
Sisi, Arap-İsrail geriliminin özünün Ortadoğu'daki istikrarsızlık olduğunu belirterek, Filistin topraklarında işgalin sonlanması için derhal bir çözüme ulaşılmasını talep etti.

Filistin ve İsrail gerilimi konusundaki sözlerini sürdüren Sisi, İsrail'den beyaz bir sayfa açmasını ve barışı kabul etme yönünde harekete geçmesini isteyerek, Filistin davasına çözüm bulunması için gerçek bir fırsat bulunduğunu ifade etti.

Yorumlar