Darbe üssü iddianamesi mahkemeye gönderildi

Darbe girişiminin üssü olarak kullanılan Akıncı Üssü'yle ilgili iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi. İddianamede bir numara Gülen, iki numara ise Öksüz.

Google Haberlere Abone ol
Darbe üssü iddianamesi mahkemeye gönderildi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlerle ilgili iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamenin bir numaralı şüphelisi Fethullah Gülen. İki numaralı şüpheli Gülen örgütünün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlerle ilgili iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiğini açıkladı. Yüksel Kocaman'a göre, 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisi Fethullah Gülen. İki numaralı şüpheli Gülen örgütünün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz. Üç numaralı şüpheli ise Kemal Batmaz.

Başsavcı Yüksel Kocaman iddianamede bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere 481 şüphelinin olduğunu belirtti.

Yorumlar