Darbe girişimine karşı Almanya'dan Ankara'ya pedal çevirdi

- FETÖ'nün darbe girişimine ve teröre tepki göstermek için Almanya'nın Münih kentinden bisikletle yola çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, 29 günde 2 bin 682 kilometre yol katederek Ankara'ya ulaştı - Çakmak: - "Sayın Cumhurbaşkanımıza aynı safta olduğumuzu ve onun için bu yolda ölümlü olduğumuzu bildirmek maksadıyla Münih'ten buraya kadar geldim"

Google Haberlere Abone ol
Darbe girişimine karşı Almanya'dan Ankara'ya pedal çevirdi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ve teröre tepki göstermek için Almanya'nın Münih kentinden bisikletle yola çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, 29 günde 2 bin 682 kilometre yol katederek Ankara'ya ulaştı.

Münih'ten 25 Ağustos'ta bisikletle yola çıkan 40 yaşındaki Çakmak, 29 günde son durağı Ankara'ya geldi.

İlk olarak AK Parti Ankara İl Başkanlığına gelen Çakmak, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini bildirmek, darbe girişimine ve PKK terörüne tepki göstermek için yola çıktığını söyledi.

Çakmak, "Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı safta olduğumuzu ve onun için bu yolda ölümlü olduğumuzu bildirmek maksadıyla Münih'ten buraya kadar geldim." diye konuştu.

Çağın en güzel protesto biçiminin bisikletle yolculuk yaparak olduğunu ifade eden Çakmak, bunun için bisikletle Türkiye'ye geldiğini ve Avrupa'ya bu yolla mesaj vermeyi amaçladığını belirtti.

Şırnaklı olduğunu söyleyen Çakmak, "Bizim tek milletimiz, tek devletimiz var." dedi.

Türkiye'ye gelmek için 2 bin 682 kilometre yolu pedal çevirerek 29 günde katettiğini aktaran Çakmak, sadece gündüz yolculuk yaptığını, gece ise konakladığını anlattı.

- "İnsan, vatanında kendisini güvende hissediyor"

Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan'dan geçerek Türkiye'ye geldiğini söyleyen Çakmak, Kapıkule Sınır Kapısı'nı geçtikten sonra çok mutlu olduğunu belirterek, "İnsan, vatanında kendisini güvende hissediyor. Eli öpülesi insanımızla birlikte olmak bambaşka bir duygu veriyor." dedi.

16 Temmuz'da bu seyahati yapmaya karar verdiğini ifade eden Çakmak, Avrupa'ya, çift standartlı yanlı tutumuna cevap vermek amacıyla Avrupa Türk Demokratlar Birliği Münih Şubesi adına bu yolculuğa çıktığını belirtti.

Amacının Türk bayrağını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne teslim etmek olduğunu ifade eden Çakmak, profesyonel olarak bisiklet sporuyla uğraşmadığını ama yola çıkmadan önce 4 hafta antrenman yaptığını kaydetti.

Yorumlar