Dar gelirliye 100 bin konut yapılacak

Canlı yayında soruları yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dar gelirli aileler için 100 bin konut yapılacağını açıkladı. Kurum, dar gelirli aileler için her yıl 100 bin konut inşa edileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dar gelirliye 100 bin konut yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın müjdesini verdiği dar gelirli ailelere 100 bin konut hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çalışmaların başladığını duyurdu. 

HER YIL 100 BİN KONUT

Dar gelirli ailelere yönelik başlatılan 50 bin sosyal konut için 638 bin başvuruda bulunulduğunu kaydeden Kurum, "Mahalle kültürünü yansıtacak projeler olacak. 2 bin 500'ünün inşaatına başlattık. Hedefimiz 250 bin sosyal konut yapmak. Dar gelirliler için yılda 100 bin konut yapacağız. Bunun içinde çalışmalara başladık.Tüm şehirlerimizde projeler yapmaya gayret gösteriyoruz. 50 bin konutu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla daha yukarılara çekmek. dedi.

LÜKS KONUT VERGİSİ

Lüks konut vergisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kurum, "5 milyon ve üzeri 150 bin ila 200 bin arası bağımsız bölüm var. Yıl sonuna kadar Tapu Kadastro'da değerlendirmeleri yapılacak. Düzenlemenin çıkmasına müteakip değerleme yapılacak. Kademeli bir şekilde bir vergilendirme söz konusu olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar