Daikin 1 milyon ağaç hedefine ilerliyor

"Mart 2021’de yaşama değer katma felsefemizden yola çıkarak 2050 yılına kadar 1 milyon ağaç dikme projesini başlattık"

Google Haberlere Abone ol
Daikin 1 milyon ağaç hedefine ilerliyor

Daikin Türkiye, çalışanları adına 2 bin fidan bağışı yaparak "Daikin Çalışanları Ormanı"nı hayata geçiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, FUSION 25 (F25) adı verilen 2025 hedefleri doğrultusunda "küresel çevresel sorunların çözümlerine ürün ve hizmetleri ile liderlik eden iklimlendirme markası olmak" ve "karbon nötr şirket" haline gelmek doğrultusunda çalışan Daikin, Dünya Çevre Günü dolayısıyla özel bir çalışma yapıyor.

Daha önce "Daikin Ormanları" projesi kapsamında 2021'de 50 bin adet fidan bağışı gerçekleştiren şirket, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çevre dostu ürün ve hizmet gelişimini odağına alan faaliyetlerine devam ediyor.

Çevre dostu projelerinde çalışanlarını da kapsayan bir adım atma amacı ile yola çıkan şirket, Daikin Çalışanları Ormanı'nı hayata geçiriyor. Bu kapsamda şirket çalışanları adına İzmit Taşköprü mevkii 2 bin fidanla ağaçlandırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder, son yıllarda iklim değişikliğine paralel küresel sıcaklıkların da artmasıyla iklimlendirme ürünlerinin toplumları destekleyen altyapıların önemli bir parçası haline geldiğini belirtti.

Önder, ürün ve hizmet geliştirme süreçlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de çevreyi odaklarına aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mart 2021'de yaşama değer katma felsefemizden yola çıkarak 2050 yılına kadar 1 milyon ağaç dikme projesini başlattık. Daikin Orman projesi ile 50 bin ağaç fidanının dikilmesi sonucu 20 bin 550 ton karbondioksit eş değeri sera gazı emisyonunu azaltmayı başardık. Aynı zamanda 'Doğaya can ver' sloganıyla oluşturduğumuz Daikin Ormanı Projesi'nde yeni bir faza geçerek mevcut araç filosunun 1 yılda saldığı karbondioksitin karşılığında 56 bin fidan dikerek karbon ayak izini bertaraf ettik. Bu yıl Dünya Çevre Günü'nde çalışanlarımız için oluşturduğumuz orman ile sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda kapsayıcı ve anlamlı bir adım daha atmış olduk."

Yorumlar