DAİB firmaları yurt dışı pazarında

- DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel: -"Üyelerimizi hedef pazardaki ilgili kuruluş ve firmalar ile bir araya getiriyor ve ticari bağlantılar kurmalarına vesile oluyoruz. Bu kapsamda şimdiye kadar çok sayıda firmamız hiç ihracat yapmadıkları ülkelere ürün satmaya başladı"

Google Haberlere Abone ol
DAİB firmaları yurt dışı pazarında

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, "Üyelerimizi hedef pazardaki ilgili kuruluş ve firmalar ile bir araya getiriyor ve ticari bağlantılar kurmalarına vesile oluyoruz. Bu kapsamda şimdiye kadar çok sayıda firmamız hiç ihracat yapmadıkları ülkelere ürün satmaya başladı." dedi.

Şengel, yazılı açıklamasında, Ekonomi Bakanlığının URGE Destekleri kapsamında yürütülen ‘"Bölgemizdeki Gıda İhracatının Artırılması Projesi" çerçevesinde DAİB heyetinin 7-12 Kasım'da Endonezya, 26 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında ise Dubai'de olacağını duyurdu.

İhracatçı firmaların alternatif uluslararası pazarlara açılması için hayata geçirilen URGE projelerinin başarıyla devam ettiğini belirten Şengel, heyetin söz konusu ziyaret kapsamında bölge ülkelerindeki iş adamlarıyla bir araya gelip ticaret hacmini genişleteceğine inandığını aktardı.

Endonezya'nın uzak doğunun parlayan yıldızı olduğunu anlatan Şengel, "Endonezya buğday unu, zeytinyağı, zeytin, domates salçası, kuru ve sert kabuklu meyveler, tütün, yaş meyve ve sebze gibi tarım ürünlerinin yanı sıra sanayi ürünleri olarak demir çelik ürünleri, paketleme makine ve ekipmanları, inşaat malzemeleri, mermer ürünleri gibi ürünlerde potansiyel bir pazar. Türk yatırımcılar Endonezya'daki bu sektörlerde iş yapabilirler." ifadesini kullandı.

Ekonominin lokomotif gücü olarak konumlanan inşaat sektöründeki yapı taşlarının bir araya geleceği Dubai'de ise büyük iş bağlantılarının gerçekleştirileceği beklentisinde olduklarını dile getiren Şengel, "URGE projelerimizle firmalarımızın bireysel olarak farklı pazarlara açılmalarının önündeki engelleri kaldırıyoruz. Üyelerimizi hedef pazardaki ilgili kuruluş ve firmalar ile bir araya getiriyor ve ticari bağlantılar kurmalarına vesile oluyoruz. Bu kapsamda şimdiye kadar çok sayıda firmamız hiç ihracat yapmadıkları ülkelere ürün satmaya başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Şengel, inşaat sektöründeki firmaların söz konusu ziyaret aracılığıyla hem Dubai’de sektördeki gelişmeleri yakından takip edeceğini hem de sektörün önde gelen firmalarının pazar potansiyelini yerinde görülebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar