"Daha çok inanan takım Galatasaray'dı"

- Eski Galatasaraylı futbolcu Ergün Penbe: - "Kadro kalitesi yetmiyor, bu süreçte psikolojik etkenler, takımdaşlık ve takım oyununu sahaya iyi yansıtmak var. Bunu en iyi yansıtan Galatasaray'dı ve şampiyon oldu" - "Galatasaray takımı, başkan ve hoca değişiklikleri, ekonomik sıkıntılar gibi zorlu süreçler yaşadı. Bu sıkıntılara rağmen Galatasaray üstesinden geldi. Bunda en büyük etken bence Fatih hocaydı"

Google Haberlere Abone ol
"Daha çok inanan takım Galatasaray'dı"

ZONGULDAK (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Eski Galatasaraylı futbolcu Ergün Penbe, "Kadro kalitesi yetmiyor, bu süreçte psikolojik etkenler, takımdaşlık ve takım oyununu sahaya iyi yansıtmak var. Bunu en iyi yansıtan Galatasaray'dı ve şampiyon oldu." dedi.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan 2017-2018 sezonunu AA muhabirine değerlendiren Ergün Penbe, seyir zevki yüksek, kaliteli bir sezonu geride bıraktıklarını söyledi.

Ergün Penbe, dört takımın son ana kadar şampiyonluk mücadelesi verdiğini ve alt sıralardaki mücadelenin de kıyasıya geçtiğini belirterek, "Türk futbolu zevk vermiyor, liglerden zevk almıyoruz.' şeklinde bir algı vardı ama bu sene hakikaten çok keyifli ve 'çetin ceviz' bir lig oldu. Galatasaray'ın bu yıl şampiyonluğa çok ihtiyacı vardı. Çünkü Galatasaray ekonomik olarak sıkıntılar yaşıyordu, o bakımdan şampiyon olması önemliydi. Ligin sonunda bunu da başardılar. Ben de bu sene ligi son derece dikkatli ve konsantre şekilde izlemeye çalıştım. Benim gibi kamuoyundaki insanlar da zevk almıştır." şeklinde görüşlerini aktardı.


- "Beşiktaş son kupa maçlarından etkilendi"


Diğer takımların mücadelesinin takdire değer olduğunu anlatan Penbe, şöyle devam etti:

"Beşiktaş, son iki sezonun şampiyonu, ligi forse etmiş, bakıldığı zaman oyuncu kalitesi olarak belki Galatasaray'dan daha iyi bir kadroya sahipler. Onların Avrupa kupalarında oynaması, mücadele etmesi, son dönemlerde Fenerbahçe ile oynanan kupa maçlarında yaşadıkları olaylardan dolayı dikkatlerini kaybettiklerini düşünüyorum. Çünkü Avrupa'dan elendikten sonra tamamen lige odaklanmışlardı ve iyi gidiyorlardı. İki kupa maçı bence onları bu süreci kötü olarak yaşamalarına sebep oldu. Son kupa maçlarından etkilendiler. Şampiyonluğun en güçlü adaylarından biriydi ama bunu psikolojik olarak kaldıramadılar ve neticesinde ligi dördüncü bitirdiler. Kadro kalitesi yetmiyor, bu süreçte psikolojik etkenler, takımdaşlık ve takım oyununu sahaya iyi yansıtmak var. Bunu en iyi yansıtan Galatasaray'dı ve şampiyon oldu."

Penbe, Fenerbahçe'nin ikinciliğini sürpriz olarak değerlendirerek, "Düşünsenize Galatasaray son hafta yenilmiş olsa Fenerbahçe şampiyon olacaktı. Dördüncülük beklerken Fenerbahçe'den ligi ikinci bitirdi. Bence Aykut hocanın büyük başarısı diye düşünüyorum. Son haftalardaki yakaladıkları çıkışta bunda büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum. Başakşehir ise bu ligin en oturmuş, en birlikte oynayan, mücadele eden takımlarından bir tanesi. Her sene de üstüne adım adım koyan takımlarından bir tanesi. İstikrarlı bir kadroları var, istikrarlı bir hocaları var. Uzun yıllardır Abdullah hocayla çalışıyorlar. Başarının en büyük etkenlerinden biri de uzun yıllar hem hocaların hem de teknik direktörün aynı yapı içerisinde olması diye düşünüyorum. Bence onlar bu sene lige güzel bir hava kattılar. Belki de şampiyon olacaklardı ama onlar da süreci iyi getiremediler." ifadelerini kullandı.


- "Galatasaray süreci iyi yönetti"


Kulüplerin zorlu süreçlerden geçtiğini vurgulayan Penbe, şöyle konuştu:

"Galatasaray takımı, başkan ve hoca değişiklikleri, ekonomik sıkıntılar gibi zorlu süreçler yaşadı. Bu sıkıntılara rağmen Galatasaray üstesinden geldi ve şampiyon oldu. Bunda en büyük etken bence Fatih hocaydı. Tudor'un gidip, ligi iyi bilen, Galatasaray ile daha önce birçok başarıya imza atan Terim'in gelmesiyle bence şampiyonlukta bir adım öne geçmişlerdi. Galatasaray süreci iyi yönetti. İyi takım oldular, oynamayan oyuncuları takıma kazandırdı hoca. Takım ruhunu iyi yansıttılar, savaştılar. Tabii ki bazen şans da çok önemli. Ama inanmak.. Savaştığınız zaman şans da yanınızda oluyor zaten. Bence daha çok inanan takım Galatasaray'dı ve hak ettiler."

Penbe, yerli hoca sayısının yabancı hoca sayısından fazla oluşunun zirve yarışının iddialı geçmesinde etken olduğunu ve yerli hocaların ligi daha iyi bildiğini dile getirerek, "Yıllardır, 'Anadolu kulüpleri niye yabancı hoca getirirler?' buna anlam veremiyorum. Türkiye ligini bilen bir sürü hocamız var, belgesi olan, çok iyi şekilde hem kriz yönetimini hem de hocalık yapan. Bence burada yanlışlık yapıyorlar. Zaten ya küme düşmeye oynuyorlar ya ada sonradan baktıkları zaman başarısız oldukları zaman gönderiyorlar. Ben her zaman yerli hocadan yanayım." diyerek sözlerini tamamladı.





Yorumlar