Dağdan kaçan PKK'lının babası katledildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ikinci kez orman işçilerine düzenlenen saldırıda katledilenlerden birisinin kızını PKK'nın elinden aldığı ortaya çıktı. Kızı, terör örgütünün Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra dağılmaya başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dağdan kaçan PKK'lının babası katledildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ikinci kez düzenlenen orman işçilerine yönelik saldırıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Ortaya çıkan yeni detaya göre; ölen işçilerden birisi ölmeden birkaç ay önce kızını terör örgütü PKK'dan kurtaran babalardan birisiydi. 

Terör örgütü PKK tarafından Kulp ilçesine bağlı kırsal Güleç Mahallesi'nde 8 Nisan günü, ormana odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu kamyonetin geçişi sırasında, yola tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada emekli güvenlik korucuları Alaattin Yıldız (50) ve Hacı Akdeniz (50) ile Sedat Hazar (39), Burhan Tanrıkulu (38) ve Ahmet Erboğa (32) şehit oldu.

Saldırıda katledilenlerden Hacı Akdeniz'in, kızı Fatma Akdeniz'in, terör örgütü PKK/YGP'nin Suriye'deki barınma alanlarından kaçıp, güvenlik güçlerine teslim olmasını sağladığı ortaya çıktı.

Terör örgütünden ayrılmak isteyen ancak bir türlü cesaret edemeyen Fatma Akdeniz, babasının desteğiyle Şanlıurfa'daki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Daha sonra da etkinlik pişmanlık yasasından faydalandı. Tutuksuz yargılanan Akdeniz, teslim olduktan sonra verdiği ifadesinde, 5 yıl önce akrabaları tarafından terör örgütü PKK'ya teslim edildiğini söyledi.

"BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLAYINCA HEPSİ KAÇTI"

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından birçok teröristin silah bırakıp kaçtığını anlatan Akdeniz, "5 yıl önce iki kuzenimin propagandalarından etkilenince, halamın kocası beni Kulp kırsalına götürüp Demhat ve Navdar kod adlı teröristlere teslim etti. Pişman olup geri dönmek için çok ağladım, ancak izin vermediler ve beni Irak'ın kuzeyine gönderdiler. Sonra da Suriye'ye, YPG saflarına gönderildim. Barış Pınarı Harekatı başlayınca PYD'ye bağlı yerel asayiş güçlerinin tamamı silah bırakıp kaçtılar. Kalanlar, PKK'nın Irak'ın kuzeyinden bu bölgeye gönderdiği teröristlerdi. Onlar da silahlarını bırakıp tünellerden kaçtılar" dedi.

BABASI TESLİM OLMASINI SAĞLAMIŞ

İfadesinde kaçmak için babası Hacı Akdeniz'den cesaret aldığını kaydeden Akdeniz, terör örgütü PKK'ya katılımın olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Eleman bulmakta zorlanan örgüt, ailesini savaşta kaybetmiş veya mülteci olan ailesinden ayrı kalmış kimsesiz 8-9 yaşındaki çocukların eğitimi için kamp kurdu. Yaklaşık 200 çocuk bu şekilde PKK'nın elindeydi. Beni Kobani'nin Ose Köyü'ne gönderdiklerinde ailemle irtibat kurdum. Babam kaçıp teslim olmamı söyleyince cesaretlendim ve kaçarak sınırda teslim oldum. Çok pişmanım."

Yorumlar