Dağcılardan 3 bin 461 metre yükseklikte teröre tepki

ADANA (AA) - Adana’da dağcılar, çıktıkları 3 bin 461 metre yükseklikteki Güzeller Dağı'nın zirvesinde pankart açarak kentteki terör saldırısını protesto etti....

Google Haberlere Abone ol
Dağcılardan 3 bin 461 metre yükseklikte teröre tepki

ADANA (AA) - Adana’da dağcılar, çıktıkları 3 bin 461 metre yükseklikteki Güzeller Dağı'nın zirvesinde pankart açarak kentteki terör saldırısını protesto etti.

Türkiye'nin farklı noktalarından gelen 8 dağcı, Adana Valiliğinin otoparkında gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek için Aladağ'da bulunan 3 bin 461 metre yükseklikteki Güzeller Dağı'nın zirvesinde "Terörü Kınıyoruz" pankartı açtı.

Tırmanışı organize eden Lorut Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Esmer, tırmanış için Güzeller Dağı'nı tercih etmelerinin nedeninin, Türkiye'nin güzelliğine atıf yapma amaçlı olduğunu bildirdi.

"Bu kadar güzel bir ülkeye zarar vermeye çalışanları Güzeller zirvesinde lanetliyoruz." ifadesini kullanan Esmer, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Adanalı dağcı Deniz Eroğlu ise vatan hainlerine ve teröristlere her zaman karşı duruş sergileyeceklerine işaret etti.

Doğa sporlarıyla ilgilenenlerin doğa ve canlı sevgisi dolu insanlar olduğunu belirten Eroğlu, "Bizler güzel ülkemizin dört bir yanını gezen, toprağına bağlı insanlarız. Bu güzel ülkeye zarar verecek teröristlerin karşısındayız." dedi.

Yorumlar