Dağ köyündeki öğretmeni unutmadılar

- Iğdır'daki üniversite öğrencileri, kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki dağ köyünde görev yapan öğretmen Aynas'ı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Dağ köyündeki öğretmeni unutmadılar

IĞDIR (AA) - Iğdır'da üniversite öğrencileri, dağ köyünde görev yapan öğretmen Zerrin Aynas'ı ziyaret ederek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Süreyya Sülün Hanım Yurdu'nda kalan öğrenciler, şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Pınarbaşı İlkokulu'nu ziyaret etti.

Öğrenciler, dağ köyündeki ilkokulda görev yapan öğretmen Zerrin Aynas'ın Öğretmenler Günü'nü kutlayıp öğrencilerle vakit geçirdi.

Daha sonra öğrencilerle pasta kesen üniversiteliler, öğretmen Aynas'ın günlük işlerini yapıp öğrenciler için sobada kestane pişirdi.

Aynas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kendisini ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kent merkezinden uzak bir köyde görev yapmasına rağmen böyle kutsal bir görevi yerine getirmekten gurur duyduğunu aktaran Aynas, "İzmir'den geldim, Çeşme'de öğretmenlik yapıyordum, iki aydır buradayım. Şimdi Iğdır'ın Pınarbaşı köyüne atandım, çok şükür mutluyum. Bugün KYK'den bizi ziyarete geldiler, çok teşekkür ediyorum. Hediyeler almışlar, beni ve öğrencilerimi çok mutlu ettiler." dedi.

Soğuk hava, köyün uzak olması ve başka zorluklara rağmen köyde görev yapmaktan memnun olduğunu anlatan Aynas, şöyle konuştu:

"Sınıfa geldiğim zaman soba için odun taşıyorum, kömür dolduruyorum, sobaları yakıyorum. Ders saatimiz başlayınca derse geçiyoruz. Sınıfımız birleştirilmiş sınıf zaten, birlerle ders işlerken diğerlerine ödev veriyorum. Bu şekilde sıra sıra eğitim hayatlarına devam ettiriyorum öğrencileri. Buraya gelene kadar birçok zorlukla karşılaşıyorum ama okula vardıktan sonra her şeyi unutuyorum. Çünkü buradaki öğrencilerin eğitime ihtiyaçları var, onların aldıkları eğitimle biraz dahi ilerlediklerini görünce çok mutlu oluyorum. İyi ki de gelmişim." diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin ziyareti, öğretmen Aynas ve öğrencilerle birlikte yapılan mey ve saz dinletisinin ardından son buldu.

Yorumlar