DAEŞ'ten kurtarılan Cerablus sokakları hareketleniyor

- Elektrik, su, ekmek sıkıntısının devam ettiği kentte halk ÖSO'nun gelmesiyle rahatladı - Kadın ve çocukların sokaklara çıktığı, trafiğin normalleşmeye başladığı ilçede, halkın günlük hayatına kısmen geri döndüğü görülüyor - İlçe sakinlerinden Ümmü Habib: - "ÖSO ilçeyi örgütten kurtardıktan sonra halk tekrar evlerine döndü. Gördüğünüz gibi çocuklar sokaklarda geziyor. ÖSO bizim kardeşimizdir, onlar bu yörenin çocuklarıdır."

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ'ten kurtarılan Cerablus sokakları hareketleniyor

CERABLUS (AA) - HALİT SÜLEYMAN - Suriye'nin Halep kentinin kuzeydoğusunda yer alan Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılmasının ardından kentte hayat normale dönmeye başladı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti tarafından terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'yla DAEŞ'ten alınan Türkiye sınırındaki Cerablus'ta halk kent merkezindeki iş yerlerini ve dükkanlarını açıyor.

Kadın ve çocukların sokaklara çıktığı, trafiğin normalleşmeye başladığı ilçede, halkın günlük hayatına kısmen geri döndüğü görülüyor.

Suyun verilemediği bazı bölgelerde halk içme suyunu tankerler aracılığıyla karşılıyor.

Cerablus sakinlerinden Ümmü Habib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSO ilçeye girdiğinde çatışma korkusu nedeniyle çocuklarını alarak ilçe dışına çıktıklarını söyledi.

Ümmü Habib, "Terör örgütü DAEŞ'ten korkarak çocuklarımızı alarak güvenli bölgelere gittik. ÖSO ilçeyi örgütten kurtardıktan sonra halk tekrar evlerine döndü. Gördüğünüz gibi çocuklar sokaklarda geziyor. ÖSO bizim kardeşimizdir, onlar bu yörenin çocuklarıdır." dedi.

İlçenin kurtarılmasını uzun bir zamandır beklediklerini belirten Ümmü Habib, kentte güvenliğin sağlandığını gören insanların geri dönmeye başladığını ifade etti.

"Sağlık merkezleri tekrar açıldı. Temel ihtiyaçlarda sıkıntı var. Bunların bir an önce temin edilmesi gerekiyor." şeklinde konuşan Ümmü Habib, yardım kuruluşlarına Cerablus'a gerekli yardımı yapmaları çağrısı yaptı.

Kentte elektrik, su ve ekmek konusunda halen sıkıntılar yaşandığını aktaran Ümmü Habib, yine de halkın ÖSO'nun gelişiyle derin bir nefes aldığını dile getirdi.

DAEŞ korkusunu kırmaya başladıklarını kaydeden Ümmü Habib, halkın halen tam olarak ilçeye dönmediğini bildirdi.

Ümmü Habib, "DAEŞ'in bize yaşattığı korku tarif edilemez. İnşallah bir daha dönmezler. Her şeyden önce buranın güvenli olmasını istiyoruz. ÖSO'nun bölgede ilerleyerek DAEŞ'i temizlemesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar