CZN Burak kimdir, nerelidir, kaç yaşında, CZN ne demek, anlamı nedir?

CZN Burak kimdir, nerelidir, kaç yaşında, CZN ne demek, anlamı nedir? CZN Burak tarafından kullanılan kısaltmanın açılım konusunda bazı vatandaşlar merak içinde.

Google Haberlere Abone ol
CZN Burak kimdir, nerelidir, kaç yaşında, CZN ne?

CZN Burak kimdir, nerelidir, kaç yaşında, CZN ne demek, anlamı nedir? Hatay Medeniyetler Sofrası veya yeni adıyla CZN Burak olarak bilinen restoranlar zincirinin başında bulunan CZN kısaltması, restoranın müşterileri tarafından merak ediliyor. Pekçok kişi, CZN ne demek, açılımı nedir? Şeklinde sorular soruyor.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. CZN üç kelimenin kısaltması şeklindeki bir kısaltma değildir.

CZN Burak markasının sahibi Muhammed Burak Özdemir, CZN kısaltmasının hikayesini bir röportajı esnasında anlatmıştı. Buna göre;

Muhammet Burak Özdemir, küçük yaşlarda babasının Cinzona isimli tekstil fırmasında çalışıyordu. Rus müşteriler için Cinzona ismini hem teleffuz etmek hem de akılda tutmak güç olduğu için zaman içinde Cezene kelimesini kullanmaya başlamışlar.

Heryerde olduğu gibi firma sahibinin oğlu olması hasebiyle arkadaşları da kendisine Cezene Burak lakabı takmışlardı.

Burak Özdemir, daha sonra yemek sektörüne girdiklerinde Cezenenin sessiz harfleri ve kendi ismini birleştirerek bir marka oluşturmuş.

CZN kelimesinin anlamı ve açılımı bundan ibaret.

CZN açılımı nedir
CZN BURAK ÖZDEMİR

 

Öte yandan CZN Burak, Instagram platformu tarafından resmi sayfada paylaşılan ilk Türk olma unvanını elde etti.

CZN Burak aslen Hataylı'dır.

İstanbul'da doğdu. Aslen Hatay Yayladağı Yoncakaya köyündendir.

Tekstil firması sahibi olan babasının desteğini alarak 2011'de Aksaray'da Hatay Medeniyetler Lokantası adlı bir kebapçı açtı. Birkaç yıl içinde farklı şubeler açarak bir lokanta zinciri kurdular. Burak Özdemir, sosyal medyadan paylaştığı yemek videoları ile ünlendi. Instagram hesabı yüksek takipçi sayılarına ulaştı. Videolarında kameradan gözlerini ayırmadan yemek yapması ile tanınır.

Kaynak: SonHaberler


 

Yorumlar

zeynep czn açılımı ne